ADVERTISEMENT

CIJELA EPIZODA GOVORI O CHATBOTU

Dio scenarija za novu epizodu South Parka napisao program za vještačku inteligenciju

18.03.2023 21:40h

Foto: Screenshot/Youtube

Kreatori animirane serije "South Park" odlučili su da dio scenarija za posljednu epizodu napiše program za vještačku inteligenciju.

Dio scenarija za epizodu pod nazivom "Deep Learning" napisao je program ChatGPT kompanije za razvoj vještačke inteligencije OpenAI. Cijela epizoda govori o chatbotu, a on je generisao zadnjih nekoliko minuta.

Četvrta epizoda 26. sezone prikazuje nekoliko dječaka iz razeda dječaka Stena, koji koriste chatbot za pisanje eseja i slanje tekstualnih poruka djevojčicama, a upravo završna odjava pokazuje da su je napisali Trej Parker i ChatGPT.

Ovaj program za vještačku inteligenciju (Open AI) generisao je Stenov govor, koji je uočljiv zbog svog robotskog zvuka, u kojem dječak argumentuje zašto ljude ne treba kriviti za korišćenje ChatGPT-a.

"Divovske tehnološke firme su te koje su uzele Open AI, upakovale ga, unovčile i gurnule ga svima nama što su brže mogle kako bi napredovale", rekao je lik.

Kao što je već poznato, veći dio epizode napisao je Trej Parker, a on i drugi kreator serije Met Stoun već su izrazili interes za korišćenje vještačke inteligencije, budući da su zajedno osigurali 20 miliona dolara ulaganja u svoj AI studio Deep Voodoo u decembru 2022. godine.

Podijelite vijest
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT