Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"TAJNI SASTOJAK" IMA SVAKO KOD KUĆE

Način kako da spremimo pasulj brže, a da ne nadima

11.11.2022 11:18h

Foto: Pixabay

Kuvani pasulj se nalazi visoko na listi omiljenih jela, ali će vam svaki kuvar reći da termin “prosto kao pasulj” se ne odnosi i na kuvanje ove namirnice i da treba par dobrih caka da se spremi ukusan pasulj.

Jedan od problema sa kojim se susreću ljudi kod pripremanja je taj da pasulj ima potrebu za dužom termičkom obradom. Zbog toga je potpuno legitimno pitanje koje se postavlja, a to je kako da se pasulj brže skuva.

Razume se, jedan od najlakših načina za brzo kuvanje pasulja, ispitan i siguran, je taj da se pasulj potopi prethodne noći u hladnu vodu. Ona se nakon toga izbaci, sipa se nova voda i tada je proces kuvanja u običnoj šerpi dosta kraći.

Međutim, iz mnogo različitih razloga ova kuhinjska alatka u mnogim domaćinstvima nedostaje i kada je tako, možete probati druge trikove za brže kuvanje koje smo naučili od naših baka.

Dobro je da kod prvog kuvanja pasulja u vodu dodate 1 kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, nakon toga ocijedite vodu i dodajte malo ulja.

Dobro promiješajte, kako bi bili sigurni da je ulje raspoređeno po svakom zrnu.

Dolijte hladnu vodu u odnosu 4:1 prema pasulju, dodajte 50 ml rakije i prokuvajte. Ostavite da se krčka 45-50 minuta i trebalo bi da imate potpuno skuvan pasulj.

I na posljednjem mestu, ali ne i po važnosti – vrijeme za kuvanje pasulja zavisi prije svega od njegove vrste i kvaliteta. Nekvalitetan i star pasulj možda se i nikada ne skuva da bi bio kao što treba da bude, nezavisno od vremena koje provede u šerpi.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT