ADVERTISEMENT

KORISNI SAVJETI

Najjednostavniji trik da se zimi riješite vlage na prozorima

02.02.2023 14:27h

Foto: Pixabay

Hladno vrijeme tokom dana i jutarnji minusi uz centralno grijanje i šporete na drva mogu da dovedu do taga da se na staklima prozora pojave kapljice vode, odnosno kondenzovana para.

Jednostavno, kad vlaga u vazduhu dođe u dodir s hladnim staklom, pretvori se u svoj tečni oblik, odnosno kapi.

Ako se ta vlaga na vašim prozorima skuplja često, to bi moglo da dovede do nakupljanja vlage u prostoriji i buđi na prozorima, pa čak i po zidovima i drugim površinama na kojima se skuplja. Zato treba znati i isprobati trik koji je jednoj korisnici Fejsbuka otkrila gospođa Hinch, odnosno stručnjak za održavanje doma Sofi Hinčklif, prenosi Krstarica.

"Takve kapljice nakupljaju se na svakom prozoru u mom stanu i mislim da je to vrlo loše, a kupovina apsorbera vlage za baš svaku prostoriju finansijski mi nije isplativa", napisala je žena o svom problemu. Mnogi su se javili s komentarima, ali jedna žena ponudila je vrlo zanimljivo rješenje:

"U staru čarapu ili platnenu vrećicu nasipajte malo pijeska za mačji WC i postavite na prozorsku dasku. Rješenje je jeftino i možete ga koristiti godinama, a zaista pomaže - odgovorila je Linda, rekavši da njena porodica istu metodu koristi i u staroj kamp prikolici preko zime", prenosi The Sun.

Podijelite vijest
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT