Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

NOVA PRAVILA

Netflix otkrio način na koji će spriječiti dijeljenje lozinke

03.02.2023 07:06h

Foto: Pixabay

Netflix je godinama odgađao trenutak u kojem će spriječiti dijeljenje lozinke, a sada su našli i način kako će izgledati nova pravila.

Oni su istakli da je dijeljenje lozinki glavni problem koji izjeda pretplate u 2019. godini, ali je kompanija bila zabrinuta kako to riješiti bez otuđenja korisnika. Nakon nekoliko godina, ipak su došli do rješenja.

"Iako naši uslovi korišćenja ograničavaju korištćenje Netflixa na domaćinstvo, prepoznajemo da je ovo promjena za članove koji dijele svoj račun šire. Budući da uvodimo plaćeno dijeljenje, članovi u mnogim zemljama takođe će imati opciju dodatnog plaćanja ako žele dijeliti Netflix s ljudima s kojima ne žive", kažu iz Netflixa.

Naime, Netflix je našao način kako spriječit dijeljenje lozinke i to pomoću mjesečne prijave na svoj nalog kod kuće.

"Korisnici će se morati prijaviti na svoj uređaj sa svoje kućne Wi-Fi mreže jednom svaki 31 dan. Ako korisnici to ne učine, njihov Netflix račun bi mogao biti blokiran", naveli su.

Iz streaming platforme objašnjavju da žele omogućiti članovima koji dijele račune izvan svog domaćinstva da to učine jednostavno i sigurno, a da pritom plaćaju malo više.

Ranije je Netflix naveo da će staviti tačku na dijelenje lozinki počevši od 2023. godine, tražeći od ljudi koji dijele račune da to plate. Nova pravila za sada će se odnositi samo za korisnike iz SAD-a.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT