Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

OBRATITE PAŽNJU

Odličan trik koji će vam pomoći da uklonite etikete sa tegli

19.11.2023 14:36h

Foto: Pixabay

Može da bude prilično frustrirajuće guliti dobro zalijepljenu etiketu sa tegle, ali i za to postoji rješenje.

Ljepljivi ostaci etikete ne samo da će pokvariti izgled tegle već će privući prljavštinu i prašinu. Na sreću, ljepljive naljepnice sa staklenih tegli možete ukloniti sredstvom za uklanjanje laka za nokte, prenosi House Digest.

Kako koristiti aceton za uklanjanje lijepka

Počnite tako što ćete nositi zaštitne rukavice kako biste zaštitili svoje ruke, posebno nalakirane nokte. Zatim uzmite papirni ubrus ili krpu od mikrovlakana i sipajte veću količinu acetona da se ubrus natopi.

Kada završite, stavite ga na lijepljivu etiketu i ostavite da djeluje. Pošto ovaj rastvor acetona prilično brzo isparava, umotajte papirni ubrus u tanak sloj plastične folije i ostavite da odstoji 10 do 20 minuta.

Kada istekne vrijeme, uklonite plastičnu foliju i papirni ubrus prije nego što se naoružate plastičnim strugačem kako biste uklonili naljepnicu i ostatak lijepka, prenosi N1 Zagreb.

U slučaju da je ostalo malo lijepka ili naljepnice, sipajte malo sredstva za uklanjanje laka za nokte na drugi papirni ubrus i trljajte kružnim pokretima da biste se riješili ostataka. Kada završite, ne zaboravite da operete teglu blagim sapunom i toplom vodom.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT