ADVERTISEMENT

U INDIJI

Policajci tvrde da su im pacovi pojeli 200 kilograma zaplijenjenog kanabisa

24.11.2022 11:46h

Foto: Pixabay

Policija u Indiji okrivila je pacove za uništavanje gotovo 200 kilograma kanabisa koji su ranije zaplijenili dilerima i čuvali u prostorijama policijske stanice.

„Pacovi su male životinje i ne boje se policije. Teško je zaštititi drogu od njih”, konstatovao je sud u državi Utar Pradeš.

Sud je od policije zatražio da se zaplijenjena droga pokaže kao dokaz, a sudija Sandžej Čaudari je naveo čak tri slučaja u kojima su glodari uništili zaplijenjenu marihuanu.

Radilo se o zalihama koje su na sudu bile predviđene kao dokaz u slučajevima trgovine drogom.

U jednom od naloga, kada je sud od policije tražio da pokaže zaplenjenu drogu, navedeno je da su 195 kilograma kanabisa oglodali pacovi.

U drugom slučaju, u kojem se radilo o 386 kilograma droge, policija je podnijela izvještaj u kom stoji da su „nešto“ kanabisa „pojeli pacovi“.

Sudija Čaudari je rekao da je oko 700 kilograma marihuane koju je zaplijenila policija bilo čuvano u skladištima policijskih stanica u okrugu Matura i da je sva droga bila „u opasnosti od pacova“.

Istakao je da policija nije stručna za rješavanje ovog specifičnog problema i savjetovao da se zaplijenjena droga od „neustrašivih glodara“ ubuduće zaštiti tako da se, umjesto da se i dalje čuva u policijskim skladištima, proda istraživačkim laboratorijama i medicinskim kompanijama, a da prihod ide u državni budžet.

Indijski mediji podsećaju da je godine 2018. osam argentinskih policajaca dobilo otkaz nakon što su okrivili miševe za nestanak pola tone kanabisa iz policijskog skladišta. Međutim, stručnjaci su osporili njihovu tvrdnju, rekavši da životinje „teško mogu da zamijene drogu za hranu“ i da bi u tom slučaju u skladištima bilo puno uginulih glodara.

Studija iz 2019. pokazala je da laboratorijski miševi, nakon konzumiranja testa s kanabisom, „postaju manje aktivni, a tjelesna temperatura im se smanji“.

Godine 2017. policija u istočnoj saveznoj državi Bihar okrivila je pacove za konzumiranje više hiljada litara zaplijenjenog alkohola, godinu dana nakon što je ta država zabranila prodaju i konzumaciju alkohola.

Podijelite vijest
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT