ADVERTISEMENT

U NJIMA VLADAJU MIR I TIŠINA

U Italiji se prodaju zamkovi i manastiri – neki su jeftiniji od stanova

03.02.2023 12:57h

Foto: Instagram/romolini_christies

Italijani odavno znaju kako pobjeći od svega, jer je Italija vjekovima bila zemlja pustinjaka i religioznih utočišta. U Italiji i dalje postoji veliki broj osamljenih manastira u kojima su povučeno, u miru, živjeli vernici.

Kako navode italijanski mediji, ako imate oko dva miliona eura, možete kupiti manastir ili zamak, u kome vladaju mir i tišina.

U Italiji postoji mnogo samostana, manastira, mnogi od njih datiraju još iz srednjeg vijeka i našli su se na tržištu nekretnina. Neki od njih koštaju i manje nego kupovina stana.

"Istorijski objekti sa religioznom pozadinom i strukturom imaju ogroman potencijal i privlačni su strancima koji žele da žive duhovnim životom Italije", rekao je Rikardo Romolini iz agencije "Romolini Immobiliare".

Istakao je da su mnogi manastiri na prodaju jer su vremenom bogate porodice bez naslednika poklanjale ova imanja lokalnim crkvama, koje su kasnije raspustile imanja prodavši ih privatnim licima. Ponekad ih i vjerski redovi stavljaju na prodaju zbog skupog održavanja.

Podijelite vijest
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT