Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

BROJNE SU NAMJENE

Za šta sve mogu da se iskoriste kesice sa silikonskim kuglicama

28.03.2023 20:53h

28.03.2023 20:53h

Foto: Pixabay

Ako ste kupili novi par patika i u kutiji pronašli kesicu sa silikonskim kuglicama protiv vlage, nemojte je baciti. Ovaj proizvod može se upotrijebiti za mnoštvo drugih stvari, pored čuvanja obuće od vlage.

U papirnim kesicama, koje često pronalazimo u kutijama s obućom, nalaze se kuglice silikon-dioksida koje se koriste za upijanje vlage. Ovi paketići su idealni za upotrebu na mjestima gde postoji opasnost od pojave viška vlage. Ovo su načini kako ih sve možete iskoristiti:

Za zaštitu odjeće i obuće

Odjeću i obuću možete zaštititi od neprijatnih mirisa prilikom skladištenja vansezonske garderobe i obuće, ili ove kesice možete stavite na mjesto na kojem držite stvari koje čekaju svoj red na pranje, kako biste smanjili vlagu.

Protiv neprijatnih mirisa u automobilu

Paketiće silikonskog gela možete postaviti u bočne pretince u automobilu kako biste se riješili neprijatnih mirisa i vlage unutar samog automobila. Ove perlice će pomoći i zimi kada je posebno velika vlaga unutar kabine.

Za čuvanje fotografija

Fotografije su sklone oštećenjima od vlage, a kako bi to spriječili stavite kesicu kuglica zajedno s fotografijama u neku kutiju kako im ih vlaga ne bi oštetila.

Za zaštitu alata od rđe

U mnogim domaćinstvima alat je stvar koja se ne koristi svaki dan i traje godinama, čak i decenijama. S protokom vremena materijal propada zbog vlage i rđe. Zato, pokušajte da propadanje spriječite s nekoliko kesica gela koje ćete staviti u kutiju s alatom.

Ovo su samo neke od ideja za korišćenje silikonskih kuglica.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT