ADVERTISEMENT

BROJNE SU NAMJENE

Za šta sve mogu da se iskoriste kesice sa silikonskim kuglicama

28.03.2023 20:53h

28.03.2023 20:53h

Foto: Pixabay

Ako ste kupili novi par patika i u kutiji pronašli kesicu sa silikonskim kuglicama protiv vlage, nemojte je baciti. Ovaj proizvod može se upotrijebiti za mnoštvo drugih stvari, pored čuvanja obuće od vlage.

U papirnim kesicama, koje često pronalazimo u kutijama s obućom, nalaze se kuglice silikon-dioksida koje se koriste za upijanje vlage. Ovi paketići su idealni za upotrebu na mjestima gde postoji opasnost od pojave viška vlage. Ovo su načini kako ih sve možete iskoristiti:

Za zaštitu odjeće i obuće

Odjeću i obuću možete zaštititi od neprijatnih mirisa prilikom skladištenja vansezonske garderobe i obuće, ili ove kesice možete stavite na mjesto na kojem držite stvari koje čekaju svoj red na pranje, kako biste smanjili vlagu.

Protiv neprijatnih mirisa u automobilu

Paketiće silikonskog gela možete postaviti u bočne pretince u automobilu kako biste se riješili neprijatnih mirisa i vlage unutar samog automobila. Ove perlice će pomoći i zimi kada je posebno velika vlaga unutar kabine.

Za čuvanje fotografija

Fotografije su sklone oštećenjima od vlage, a kako bi to spriječili stavite kesicu kuglica zajedno s fotografijama u neku kutiju kako im ih vlaga ne bi oštetila.

Za zaštitu alata od rđe

U mnogim domaćinstvima alat je stvar koja se ne koristi svaki dan i traje godinama, čak i decenijama. S protokom vremena materijal propada zbog vlage i rđe. Zato, pokušajte da propadanje spriječite s nekoliko kesica gela koje ćete staviti u kutiju s alatom.

Ovo su samo neke od ideja za korišćenje silikonskih kuglica.

Podijelite vijest
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT