Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"OVDJE SE NE RADI O PUKOM IZVOĐENJU PREDSTAVE"

Bunt scena poručila Kovačeviću: Igraćemo "IzloŽene" u Nikšiću, ali tek nakon smjene Jelića

11.04.2024 18:02h

11.04.2024 18:09h

Foto: FB Bunt scena

Predstava “IzloŽene” u Nikšiću biće izvedena nakon smjene Janka Jelića sa pozicije umjetničkog direktora Nikšićkog pozorišta, poručili su iz Nezavisne teatarske scene Bunt.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je danas da će ta lokalna samouprava omogućiti igranje predstave "IzloŽene" u Nikšićkom pozorištu i biti pokrovitelj tog događaja.

Jelić je prethodno odbio predlog Bunt scene za izvođenje predstave „IzloŽene, uz obrazloženje da mu je tema o ženskoj obespravljenosti "izlizana" i da misli da "žene diskriminišu".

Iz Bunt scene predsjedniku Opštine Nikšić i građanima toga grada poručili su da se u ovom slučaju ne radi o pukom izvođenju predstave “IzloŽene”.

“Riječ je o omalovažavanju žena, žrtava nasilja, silovanja, femicidu, selektivnim abortusima... Problemima sa kojima se žene i danas suočavaju, a koji su umjetničkom direktoru Nikšićkog pozorišta dosadni.

Zato sa velikim zadovoljstvom igraćemo “IzloŽene” u Nikšiću, ali nakon smjene gospodina Janka Jelića sa pozicije umjetničkog direktora Nikšićkog pozorišta", navodi se u reagovanju.

 

 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT