Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

U SRIJEDU - 14. FEBRUARA

CNP: Koncert „Love Duets“ na Velikoj sceni

06.02.2024 11:44h

Foto: CNP

Koncert “Love Duets”, na kojem će nastupiti Irene Molinari, mecosopran, Mickael Spadaccini, tenor i M’Kristin Okerlund, pijanistkinja, biće održan u srijedu, 14. februara u Crnogorskom narodnom pozorištu s početkom u 20 sati. 

Umjetnici koji svoje karijere grade širom svijeta predstaviće crnogorskoj publici respektabilan program koji čine poznate arije i dueti iz opera “Carmen” (Žorž Bize), “Aida” (Đuzepe Verdi), “Samson et Dalila” (Šarl Kamij Sen-Sans), kao i popularna kamerna muzika iz Napulja.

Kristin Okerlund je pijanistkinja Bečke državne opere.

"U njenoj bogatoj karijeri izdvaja se nastup u njujorškom Karnegi holu te drugim značajnim inostranim centrima (SAD, Rusija, Kina, Japan, Koreja, Nigerija, Libija, Francuska, Španija, Njemačka, Švajcarska, Austrija). Sarađivala je s najvećim imenima klasične muzike poput Karerasa, Dominga, Pavarotija te drugim međunarodno poznatim umjetnicima", navode iz CNP-a.

Irene Molinari, mecosopran iz Italije, godinama gradi karijeru u svijetu.

Nastupala je u teatrima i na festivalima širom Italije i svijeta. Ostvarila je brojne značajne uloge, među kojima su: Amneris (Aida, Verdi), Carmen (Carmen, Bize), Fenena (Nabucco, Verdi), Suzuki (Madama Butterfly, Pučini), Maddalena (Rigoletto, Verdi), Meg Page (Falstaff, Verdi), Flora (La Traviata, Verdi), Zita (Gianni Schicchi, Puccini), Lola (Cavalleria rusticana, Mascagni), kao i brojne druge.

Mickael Spadaccini, tenor iz Italije i Belgije, predstavlja se publici širom svijeta.

Njegova zavidna biografija broji skoro pedeset uloga u operama i teatrima širom svijeta (Argentina, Austrija, Belgija, Italija, Rusija, Estonija, Bjelorusiji, Francuskoj, Južnoj Koreji), koji ga čine jednim od najznačajnijih umjetnika današnjice. 

Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na veb-sajtu www.cnp.me, kao i na biletarnici Pozorišta, dok se publika o aktivnostima nacionalnog teatra može informisati i putem društvenih mreža Facebook i Instagram. 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT