Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

NA VELIKOJ SCENI

"Djeca sunca" sjutra u CNP-u

15.03.2023 19:29h

Foto: CNP

Predstava "Djeca sunca" koju je po tekstu Maksima Gorkog režirala Jovana Tomić biće izvedena sjutra 16. marta u 20 sati na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

Adaptaciju teksta potpisuju Dimitrije Kokanov i Jovana Tomić, dramaturg je Dimitrije Kokanov, scenografkinja Jasmina Holbus, kostimografkinja Selena Orb, asistentkinja kostimografkinje Gordana Bulatović, kompozitor Luka Mejdžor, koreograf Igor Koruga, a izvršna producentkinja Janja Ražnatović.

U predstavi igraju: Mišo Obradović, Sanja Vujisić, Vanja Jovićević, Slavko Kalezić, Stefan Vuković, Lara Dragović, Olivera Vuković, Lazar Dragojević, Jovan Dabović i Radmila Božović.

"Okosnica narativa komada je 'revolucija', neredi i protesti ljudi usljed epidemije kolere i siromaštva, dok se u 'svoja četiri zida', 'djeca sunca' strastveno bore i izgaraju u ljubavnim trouglovima ili disfunkcionalnim zajednicama, brakovima, vezama. U srži svih tih odnosa, koji su i komični i tragični i bizarni, sa kojima svako može da se poistovjeti, leži jedno zrno koje sve različitosti objedinjuje, a to je želja za posjedovanjem, osvajanjem tuđih emocija, tijela i mozga, gdje se za taj cilj ne biraju sredstva", navodi rediteljka Tomić.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT