ADVERTISEMENT

NA VELIKOJ SCENI

"Djeca sunca" sjutra u CNP-u

15.03.2023 19:29h

Foto: CNP

Predstava "Djeca sunca" koju je po tekstu Maksima Gorkog režirala Jovana Tomić biće izvedena sjutra 16. marta u 20 sati na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

Adaptaciju teksta potpisuju Dimitrije Kokanov i Jovana Tomić, dramaturg je Dimitrije Kokanov, scenografkinja Jasmina Holbus, kostimografkinja Selena Orb, asistentkinja kostimografkinje Gordana Bulatović, kompozitor Luka Mejdžor, koreograf Igor Koruga, a izvršna producentkinja Janja Ražnatović.

U predstavi igraju: Mišo Obradović, Sanja Vujisić, Vanja Jovićević, Slavko Kalezić, Stefan Vuković, Lara Dragović, Olivera Vuković, Lazar Dragojević, Jovan Dabović i Radmila Božović.

"Okosnica narativa komada je 'revolucija', neredi i protesti ljudi usljed epidemije kolere i siromaštva, dok se u 'svoja četiri zida', 'djeca sunca' strastveno bore i izgaraju u ljubavnim trouglovima ili disfunkcionalnim zajednicama, brakovima, vezama. U srži svih tih odnosa, koji su i komični i tragični i bizarni, sa kojima svako može da se poistovjeti, leži jedno zrno koje sve različitosti objedinjuje, a to je želja za posjedovanjem, osvajanjem tuđih emocija, tijela i mozga, gdje se za taj cilj ne biraju sredstva", navodi rediteljka Tomić.

Podijelite vijest
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT