Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

ULAZ SLOBODAN

"Filmovi uz Moraču" od 19. do 21. avgusta

13.08.2024 09:15h

Foto: "Filmovi uz Moraču“

Trodnevni festival „Filmovi uz Moraču“, u sklopu kojeg će na Skalinama biti prikazani studentski filmovi, biće realizovan od 19. do 21. avgusta, saopštili su organizatori.

Festival su, kako je navedeno osmislili i realizovaće reditelj David Todorović i producent Pavle Korać - a u saradnji sa Klubom Kulture iz Podgorice.

"Tokom festivala, svakog dana biće prikazano po pet studentskih filmova, nakon čega će uslijediti nastupi didžejeva. Prvi i treći dan festivala biće posvećeni studentskim filmovima iz Crne Gore, dok će drugi dan biti rezervisan za internacionalne studentske kratkometražne filmove. Filmske projekcije trajaće od 21 do 22.30 sati, a posjetioci će potom moći da uživaju u muzičkom programu", saopštili su organizatori.

Među filmovima koji će biti prikazani su: Stefan Radović: F63.1; Matija Jovanović: El Dorado; Anja Kecalović: Sve ono između nas; Aleksa Bujisić: Provizorijum; Kaća Žarić: Sunce majkino; David Todorović: Nikad ne pričamo; Ilija Zeković: Pas koji se upiškio od sreće; Milorad Milatović: Stranac; Itana Vukosavljević: Žuti; Jakša Minić: Sklonište.

Jedan od organizatora Pavle Korać kazao je da je Festival uz Moraču osmišljen kao revijalni događaj koji promoviše studentske filmske stvaraoce i pruža im platformu za predstavljanje svojih radova široj publici.

"Naš cilj je da spojimo ljubitelje filma i muzike u jedinstvenom ambijentu skalina uz Moraču, te da pružimo priliku mladim talentima da prikažu svoje radove", dodao je Korać.

Festival je otvoren za sve posjetioce, a ulaz je slobodan.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT