Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

U PETAK U 19 SATI

Kolektivna izložba udruženja “Slikarski uranak” u KIC-u

01.12.2022 10:44h

Foto: KIC Budo Tomović

Kolektivna izložba udruženja „Slikarski uranak“ biće otvorena u petak, 2. decembra, u izložbenom holu Kulturno - informativnog centra „Budo Tomović“, u 19 sati, saopšteno je iz KIC-a. 

Prema njihovim riječima, postavku čine slike rađene različitim slikarskim tehnikama (uljem, akrilikom, pastelom, kombinovanom tehnikom), crtačkim tehnikama (ugljen na papiru), skulpture itd. 

Izložbu će otvoriti akademik Radomir M. Radović i moći će da se pogleda do 11. decembra.

"Za osam godina djelovanja „Slikarski uranak“ je okupio 182 člana (slikara, pjesnika, naučna radnika, estradna umjetnika i javna radnika), a brojni učesnici povremeno se uključuju da rade ili prate rad. Radeći na mnogim lokalitetima Podgorice i Crne Gore zabilježene su rijetkosti visokih vrijednosti o kojima se malo zna. Gradine, manastiri, riznice, džamije, katedrale, izvori, jezera, planinska oka, morske lagune, klisure, planinski vrhovi, pašnjaci, katuni s polunomadskim stočarenjem, drveće, ljekovito bilje i mnoga druga znamenja našla su se na platnima, u stihovima i knjigama članova „Slikarskog uranka“. „Slikarski uranak“ iz Podgorice i izdavačka kuća „Press ekspress“ iz Beograda, s osjećanjem ljubavi i odgovornosti prema obilju bogatstva koje valja na pravi način valorizovati, priredili su knjigu „Crna Gora u očima umjetnika“, s uvjerenjem da će njome pobuditi interes znalaca i krvnih srodnika prirode da u blagu Crne Gore ispitaju i sagledaju svekolike mogućnosti...", profesor Miloš T. Uskoković.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT