Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

ORGANIZATOR KULTURNO UMJETNIČKO DRUŠTVO NJEGOŠ

Na Cetinju danas počinje Međunarodni festival folklora

01.08.2024 07:47h

Foto: Prijestonica

Četrnaesti Međunarodni festival folklora CIOFF „Cetinje 2024“ biće otvoren danas i trajaće do četvrtog avgusta na Ljetnjoj pozornici na Cetinju.

"Tokom četiri dana trajanja, ljubitelji folklora imaće priliku da uživaju u nastupima folklornih ansambala iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije i Bugarske, koji će predstaviti svoje autentične narodne nošnje, igre i muziku.

Festival otvaramo 1. avgusta u 19:30h defileom svih učesnika Njegoševom ulicom, nakon čega slijedi koncert na Ljetnoj pozornici od 20:30h. Nastupiće više od 250 učesnika iz 11 ansambala i šest država", saopšteno je iz Prijestonice. 

Osim nastupa folklornih ansambala, drugog dana festivala, biće održan sajam suvenira i prezentacija različitih kultura na Dvorskom trgu. 

"Međunarodni festival folklora se održava na Cetinju od 2000. godine. Za to vrijeme Cetinje i KUD Njegoš ugostili su na hiljade učesnika i gostiju koji su imali priliku da uživaju u plesovima i upoznaju se sa tradicijom, kulturom i stvaralaštvom naroda iz okruženja i svijeta.

Cilj festivala je, prije svega, očuvanje tradicije, kulturnog nasljeđa i bogatih tradicionalnih folklornih igara, a time i promovisanje kulturne razmjene između zemalja učesnica", navedeno je u saopštenju. 

Festival organizuje Kulturno umjetničko društvo Njegoš, a poktovitelj je Prijestonica Cetinje.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT