Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

NAJAVILI RAZNOLIKOST UMJETNIČKIH IZRAZA

Objavljen repertoar KIC-a “Budo Tomović” za decembar

01.12.2023 09:24h

Foto: PG Biro

Raznolikost umjetničkih izraza obilježiće decembar mjesec u Kulturno - informativnom centru “Budo Tomović”.

Kako je saopšteno iz KIC-a "Budo Tomović", njihove scene kao i do sada biće otvorene za promociju reprezentativnih umjetničkih vrijednosti.

"Premijerno u Podgorici, ali i u KIC-u 7.decembra biće izvedena duhovita drama "Nobelovci" nastala po tekstu i u režiji Obrada Nenezića. Na repertoaru dramskog programa 15.decembra biće i predstava “Neko bolje mjesto” reditelja Andrije Mugoše i producentkinje Anje Kečalović. Kraj godine obilježiće nezaobilazne “Podgoričke priče” koje će 21.decembra ugostiti magistra violine i kamerne muzike Vilija Ferdinandija", navode oni. 

Kultni novosadski sastav “Obojeni program” u okviru gostovanja koje će biti organizovano 9.decembra podsjetiće, kako navode, podgoričku publiku na brojne hitove sa svojih studijskih i “live” albuma. 

Najavljuju i da će KIC biti domaćin XIV crnogorskog festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ pod nazivom “Kroz maglu” koji će u organizaciji Centra za građansko obrazovanje (CGO) biti održan od 10. do 14.decembra.

Ljubitelji pisane riječi biće u prilici da se upoznaju sa prvim podgoričkim comic stripom Slobodana Boba Lalovića “Titogradsko stripovanje” 5.decembra, sa novom knjigom Danila Burzana “S anđelima čitali 666 epigrama i aforizama” 6.decembra, ali i sa romanom književnice Sonje Ražnatović “Morbus mundi” 25.decembra. U KIC-u će biti promovisana i knjiga Vlada Vujisića “Durmitor - Nacionalni park” 7.decembra.

KIC će i u decembru biti mjesto promocije aktuelnog vizuelnog stvaralaštva, pa samim tim 14.decembra biće otvorena izložba Dragana Markovića “Brod u boci - SPLENDIDO”.

Od 8.decembra, kako navode, u izložbenom holu KIC-a moći će da se pogledaju fotografije iz arhiva Damira Murseljevića sa koncertnih i DJ nastupa, a svoje radove 22.decembra predstaviće i studenti Fakulteta za dizajn i multimediju Univerziteta Donja Gorica, smjer Modni dizajn.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT