Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

VELIKAN CRNOGORSKOG SLIKARSTVA

Opština Herceg Novi čestitala rođendan Voju Staniću

03.02.2023 12:27h

Foto: vojo-stanic.com

Vojo Stanić proslavlja danas 99. rođendan. Velikan crnogorskog slikarstva već više od sedam decenija živi u Herceg Novom, a grad mu je danas uputio srdačne čestitke i poželio dobro zdravlje, mir i vedar duh. 

„Zahvaljujući Vama, naš grad i jedan prozor na Škveru postali su mjesto i inspiracija za stvaranje novog, neponovljivog, neprolaznog svijeta, okrenutog moru, koji je izrastao iz samog života. 

Za crnogorsku i svjetsku javnost legendarni slikar, a u Herceg Novom Vi ste sve to i nešto više – dragi sugrađanin kojem se divimo, meštar kojeg već sedam decenija rado srećemo na Škveru, dok uživa u svojoj luli i čaši vina, ostajući čitavog života podjednako blizak sa čudesnim i onim običnim. 

Srećan rođendan maestro i da još dugo budete sa nama!“, stoji u čestitki koju su potpisali predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić i sekretarka za kulturu i obrazovanje, Ana Zambelić Pištalo. 

Kao znak pažnje, predstavnice Opštine su na adresu Voja Stanića dostavile čestitku i prigodne poklone, a u slikarevo ime preuzeo ih je njegov sin, Toma Stanić.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT