ADVERTISEMENT

VELIKAN CRNOGORSKOG SLIKARSTVA

Opština Herceg Novi čestitala rođendan Voju Staniću

03.02.2023 12:27h

Foto: vojo-stanic.com

Vojo Stanić proslavlja danas 99. rođendan. Velikan crnogorskog slikarstva već više od sedam decenija živi u Herceg Novom, a grad mu je danas uputio srdačne čestitke i poželio dobro zdravlje, mir i vedar duh. 

„Zahvaljujući Vama, naš grad i jedan prozor na Škveru postali su mjesto i inspiracija za stvaranje novog, neponovljivog, neprolaznog svijeta, okrenutog moru, koji je izrastao iz samog života. 

Za crnogorsku i svjetsku javnost legendarni slikar, a u Herceg Novom Vi ste sve to i nešto više – dragi sugrađanin kojem se divimo, meštar kojeg već sedam decenija rado srećemo na Škveru, dok uživa u svojoj luli i čaši vina, ostajući čitavog života podjednako blizak sa čudesnim i onim običnim. 

Srećan rođendan maestro i da još dugo budete sa nama!“, stoji u čestitki koju su potpisali predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić i sekretarka za kulturu i obrazovanje, Ana Zambelić Pištalo. 

Kao znak pažnje, predstavnice Opštine su na adresu Voja Stanića dostavile čestitku i prigodne poklone, a u slikarevo ime preuzeo ih je njegov sin, Toma Stanić.

Podijelite vijest
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT