Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

PREMIJERA 29. JANUARA

Počele probe za predstavu “Ja sam ona koja nisam”

28.11.2023 17:10h

Foto: CNP

U Crnogorskom narodnom pozorištu počele su probe za predstavu “Ja sam ona koja nisam” po tekstu Mata Matišića, u režiji Vita Taufera, saopšteno je iz Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP).

Predstava će, dodaju, premijerno biti izvedena 29. januara na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

"Tri generacije žena su inspiracija za tri jednočinke. U prvoj nailazimo na mladu ženu na početku života opterećenu porodičnim nasljeđem, u drugoj dijelu u zrelom dobu i u trećoj u 65. godini u trenutku rekapitulacije svog života. Svaka od tih žena ima svoj problem, svoju priču, svoj način borbe sa životom u okruženju koje je dominantno muško", navode iz CNP-a.

Dodaju da je prva jednočinka „Crnogorska Lolita“, druga „Porno film“, a treća „Žena djevojčica“.

"Pojedini likovi se pojavljuju i u drugim jednočinkama te na taj način povezuju naizgled različite djelove priče. Ni muškarci u pričama ne prolaze lako ili odustaju od svoje savjesti ili biraju da budu monstrumi. Oni su dio licemjerne zajednice kojoj pripadaju, u kojoj žive/životare po nametnutoj matrici... onoj na čija su nepisana pravila usmjereni, navikli da se ljudska priroda izobličuje kad se nađe u raskoraku savjesti i gubitka. Humorom kroki situacija i duhovitim dijalozima prepoznatljivim svakome, otvaraju s lakoćom i donose velike teme koje proizilaze iz same radnje. Tako imamo žanrovsko pretapanje od komedije, crnog humora i groteske - sve do tragikomedije i melodrame", objašnjavaju iz CNP-a.

Autorski tim predstave čine: dramaturg Stefan Bošković, scenograf Lazar Bodroža i kostimografkinja Lina Leković, a za izbor muzike zadužen je Mate Matišić.  U predstavi igraju: Anđela Marunović, Srđan Grahovac, Stevan Radusinović, Gorana Dragašević, Žaklina Oštir, Jelena Nenezić, Dejan Đonović, Ana Vučković, Milivoje Mišo Obradović, Lazar Dragojević, Davor Dragojević, Varja Đukić, Izudin Bajrović i Aleksandar Gavranić.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT