ADVERTISEMENT

U 20 SATI

Predstava "Jerma" sjutra u Centru za kulturu Tivat

16.03.2023 09:05h

Foto: CZK Tivat

Pozorišna predstava “Jerma”, rađena u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta iz Podgorice, biće odigrana sjutra u 20 sati u Velikoj sali Centra za kulture Tivat.

Adaptacija i režija potpisuje Ana Tomović, tekst je prevela prof. dr Slavica Perović, dramaturg je Vuk Ršumović, scenografkinja Jasmina Holbus, kostimografkinja Momirka Bailović, scenski pokret je radila Tamara Vujošević Mandić, asistentkinja kostima je Gordana Bulatović a izvršni producent Danilo Milatović.

U predstavi igraju: Kristina Obradović, Aleksandar Gavranić, Žaklina Oštir, Maja Stojanović, Vule Marković i Sanja Vujisić.

"Jerma" je potresna psihološka drama koja govori o praznini, ljubavi i nemogućnosti razumijevanja između dvoje ljudi koji se vole, čija je glavna protagonistkinja žena koja ne može da se ostvari kao majka.

„Ovaj tekst je pisao i režirao Sajmon Stoun i bio je izuzetno uspješan u Engleskoj. Ova drama je zaista 100% tekst pisca, sve je sadržano u riječima i najveći izazov je bio taj jezik transponovati u ovu sredinu, da se glumci povežu sa njim i da potpuno uđu u likove. Vjerujem da je ova tema toliko važna za ovu sredinu da, bez obzira na to što je britanski tekst, možemo jako dobro da se povežemo sa njim“, kazala je Tomović nakon premijere.

Podijelite vijest
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT