Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

OD 21. DO 24. FEBRUARA

Revija predstava “FebruArt” u KIC-u “Budo Tomović”

12.02.2024 12:47h

Foto: Sekretarijat za kulturu Glavnog grada Podgorica

Sekretarijat za kulturu Glavnog grada Podgorica organizovaće od 21. do 24. februara, u 20 sati, u Velikoj sali KIC-a Budo Tomović, četvrtu reviju predstava "FebruArt".

Kako su naveli, ljubitelji pozorišta moći će da vide neke od trenutno najpopularnijih predstava u regionu, u produkciji poznate beogradske produkcijske kuće BeoArt: "Sitnice koje život znače", "Zajedno", "Bilo jednom na Brijunima" i "Ne možeš pobeći od nedelje", koje potpisuju poznati reditelji i glumci. 

Predstava "Sitnice koje život znače", biće izvedena prve večeri revije, u srijedu, 21. februara. Rađena po tekstu Lorenca Maronea, u režiji Andreja Nosova,  predstava postavlja univerzalna pitanja o ljubavi, gubicima i strahu od starenja. Kroz priču o glavnom junaku koji se bori sa starošću, otkrivamo da su obični trenuci ti koji čine život posebnim. 
U predstavi igraju: Mladen Andrejević, Dušan Matejić, Rade Ćosić, Nela Mihailović, Vanja Ejdus, Nina Nešković. 

Predstava "Zajedno", za koju je tekst napisala Ana Ðorđević, a režirala Jana Maričić, kroz humor, agresiju, suze, ljubav i praštanje, istražuje patologiju porodičnih veza, objelodanjujući nerazjašnjene teme, prećutana zamjeranja i sramotne tajne, dok istovremeno pokazuje i snagu njihovog nepokolebljivog zajedništva i međusobne zavisnosti. U predstavi, koja će biti izvedena 22. februara, igraju: Branislav Jerković, Jugoslav Krajnov, Gordana Đurđević Dimić, Jasmina Večanski, Nenad Pećinar, Bojana Ordinačev. 

Treće večeri revije, biće izvedena predstava "Bilo jednom na Brijunima", koja polazi od stvarnog istorijskog susreta dva bračna para: Tita i Jovanke Broz sa Ričardom Bartonom i Elizabet Tejlor. Taj susret dogodio se na ostrvu Brioni sedamdesetih godina prošlog vijeka. Podaci o susretu i  vremenu koje su bračni parovi proveli zajedno, dostupni su kroz vrlo šture pisane i video tragove jugoslovenskih medija, biografske spise o životima četiri istorijske ličnosti, te u vidu kratkih crtica iz dnevnika Ričarda Bartona. Svi ti materijali poslužili su kao inspiracija i građa za buduću predstavu. Koje uloge  igraju to četvoro ljudi, šta znači igrati više uloga u odnosu sa različitim ljudima, šta su naši pojedinačni i kolektivni identiteti, lični interesi i društvene zasluge - pitanja su kojima je prožeta priča.

Autor teksta i reditelj je Kokan Mladenović, a u predstavi igraju Milan Marić, Branislav Trifunović, Tihana Lazović, Sanja Marković.  

Reviju će 24. februara zatvoriti predstava "Nemreš pobjeć od nedjelje", duo-drama Tene Štivičić o odnosima između partnera. U režiji Tamare Kostrešević, to je  nenametljiva komedija o ljubavi, zajedničkom životu i problemima koji prije ili kasnije iskrsnu u većini veza ili brakova. Drama obuhvata sve elemente jedne veze, od najljepših momenata zaljubljenosti i perioda kada je sve lako i ništa nije bitno sem da su oni dvoje zajedno, do postepenog spuštanja u realan, dosadan, siv život. U predstavi igraju Anđela Pećinar i Aljoša Đidić. 

Besplatne ulaznice moći će da se preuzmu od 14. do 20. februara, u 12 sati, na biletarnici KIC-a Budo Tomović.

Kontakt telefon 020664237.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT