Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SMATRA DA DIREKTOR UPRAVE POLICIJE TREBA DA SNOSI ODGOVORNOST

Abazović: Saopštio sam Brđaninu da treba da podnese ostavku

28.03.2023 14:40h

28.03.2023 15:04h

Foto: gov.me

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović smatra da bi direktor Uprave policije Zoran Brđanin trebalo da snosi odgovornost, te da je morao da zna šta se dešava u sistemu kojim rukovodi.

Abazović je rekao da je razgovarao sa Brđaninom, te da mu je saopštio da bi trebalo da podnese ostavku.

Abazović je, na pres konferenciji nakon sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost, rekao da smo na "vrhu ledenog brijega".

"To znači da ćemo narednom periodu nastaviti aktivnosti u suzbijanju narkokartela, koji djeluje unutar institucija sistema... Ovo je i pobjeda i poraz države. Pobjeda je zato što se konačno istina počela da se otkriva i sve ono što su bile naše sumnje, kao političara i kao građana, počele su da izlaze na vidjelo. Poraz je zato što otkrivamo nešto u šta smo sumnjali - da unutar institucija sistema, pa i unutar institucija koje su striktno zadužene za suzbijanje kriminalnih aktivnosti zapravo su ljudi koji su u funkciji organizovanog kriminala", rekao je Abazović.

Kazao je da su pružili podršku nastavku akcije, kao i reformama unutar Uprave policije. 

"One će podrazumijevati stvari koje su već počele, a tiču se kadrovskih promjena. Podrazumijevaće i aktivnosti pokretanja raznih postupaka u odnosu na službenike koji su dosad radili u UP", kazao je Abazović.

Rekao je da će ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić u narednom periodu imati težak zadatak. 

"Ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića obavijestio sam da ima odriješene ruke da očisti sve što se tiče Uprave policije u skladu sa zakonom i propisima, ali da nema nikakve restrikcije da preduzme mjere prema bilo kojem službeniku u skladu sa zakonom. Od vrha do dna. Lično očekujem to od njega", rekao je Abazović.

Kako je rekao, za mnoge ljude za koje su postojale sumnje nije bilo dokaza i to je usporavalo proces.

"Mislim da će sada biti suprotna situacija. Pojavljivaće se novi dokazi. Moj apel svima - oni koji nisu spremni da pomognu da se Crna Gora razvija kao demokratska država i država vladavine prave, već koji su tu da bi zloupotrijebili državnu funckiju, a bili u službi organizovanih kriminalnih grupa, moj apel je da se sami povuku", rekao je Abazović na pres konferenciji.

Abazović je rekao da Brđanin snosi odgovornost za ono što se dešava.

"Ako mene pitate, direktor UP snosi odgovornost za ono što se dešava...Mislim da ima velike kapacitete da radi posao, morao je da bude svjestan ko mu je unutar sistema",  rekao je Abazović.

Kako je kazao, Vlada ima svoje mehanizme i treba da ih preduzme u skladu sa zakonom.

"Vladu niko neće ucjenjivati", rekao je Abazović.

Naveo je da "mora da se ubrizga nova energija unutar Uprave policije".

Odgovarajući na pitanje da li će smijeniti Brđanina na sljedećoj sjednici Vlade, rekao je odgovorio "vidjećemo".

"Ne bih ništa isključivao kao opciju. Moramo da vidimo kakav je plan reforme policije u narednom periodu. Mora da se vidi ko može da pomogne a ko ne, to je jedina stvar koja je bitna", naveo je Abazović.

Rekao je da će u policiji biti velikih i ozbiljnih rezova.

Abazović kaže da misli da je Zoran Lazović jedan od vođa kriminalne grupe kavački klan unutar Uprave policije.

“I da je dio šire grupe Radoja Zvicera…Nikoga nisam izložio bez neke osnove…U odnosu na pripadnike Uprave policije koji su radili sa njim se već pokazalo. U odnosu na djelove njegove familije se već pokazalo. Hoće li klupko otići do kraja, ne znam. To je vrh kriminalne piramide u Crnoj Gori”, naveo je Abazović.

Govoreći o uhapšenom pomoćniku Uprave policije Dejanu Kneževiću, Abazović je rekao da se njemu stavlja na teret da je on odavao određene podatke kriminalnoj grupi kavački klan.

 

 

 

 

 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT