Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

NOSILAC LISTE DPS-A RAZGOVARAO SA MJEŠTANIMA DONJE GORICE

Abdić: Uskoro Zapadna obilaznica, proširenje kapaciteta vaspitno-obrazovnih ustanova, unapređenje infrastrukture

14.09.2024 06:54h

Foto: DPS

Nosilac liste “I riječju i djelom!”, dr Nermin Abdić obišao je juče Donju Goricu i razgovarao sa građanima iz tog dijela Podgorice.

Kako navode iz DPS-a, Abdić je podsjetio na brojne projekte koje je Glavni grad realizovalo u ovom dijelu Podgorice u vrijeme dok je Demokratska partija socijalista činila okosnicu lokalne vlasti u našm gradu, kao što je izgradnja dva bulevara vrijedna 26 miliona eura, te značajno unaprijeđnje stanja lokalnih saobraćajnica, uvođenje savremene LED rasvjete, izgradnja dječjeg igrališta…

"Ističući da je Demokratska partija socijalista u Podgorici uvijek stavljala interese svojih građana na prvo mjesto, Abdić je obećao da će nakon 29. septembra nastaviti da radi na unapređenju kvaliteta života u svim djelovima grada. S tim u vezi, on je saopštio da će jedan od prvih projekata koje će nova gradska uprava realizovati u ovom dijelu grada biti nastavak realizacije projekta vodosnabdijevanna Lješanske nahije. Odim toga, jedan od prioritetnih projekata u Donjoj Gorici biće i proširenje mjesnog groblja, budući da je upoznat da je ovo problem koji datira godinama unazad", navodi se u saopštenju.

Nova gradska uprava ponudiće, kako su saopštili, partnerstvo Vladi Crne Gore na projektu rekonstrukcije osnovne škole i vrtića u Donjoj Gorici, u cilju proširenja njihovih kapaciteta. To će,  tvrdi Abdić , dodatno motivisati mlade ljude da se nastanjuju u ovom naselju koje predstavlja jedan od najljepših djelova Podgorice.

"Imajući u vodu da je Donja Gorica najbrže rastuće naselje u Podgorici, Abdić je obećao da će se zalagati za to da se Glavni grad, nakon 29. septembra, aktivno uključi u stvaranje planskih pretpostavki kako bi ovaj razvoj pratila i odgovarajuća komunalna infrastruktura", ističe se u saopštenju.

Abdić je obećao da će u njegovom mandatu biti realizovan i projekat izgradnje Zapadne obilaznice od kružnog toka na Komanskom mostu do kružnog toka kod salona namještaja Grand u Donjoj Gorici. To će omogućiti da tu zaobilaznicu spojimo sa Jugozapadnom i time izmjestimo tranzit iz centra grada, čime ćemo riješiti značajan dio saobraćajnih gužvi.

"Građani ovog dijela grada će, osim navedenog, uskoro moći i da uživaju u uređenoj oazi prirode na Maloj Gorici, kao i u mnogim drugim projektima koje će buduća gradska uprava realizovati u naredne četiri godine", navodi se u saopštenju.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT