Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"SAMO JEDAN U NIZU POTEZA KOJIM VLADA MILOJKA SPAJIĆA VUČE ZA NOS MEĐUNARODNU ZAJEDNICU"

Bošković: Inicijativa MO dobro naučeni princip sjedjenja na dvije stolice, da se NATO-u zamažu oči

13.04.2024 06:54h

Foto: DPS

Crna Gora namjerava da se pridruži misiji Evropske unije za pružanje vojne pomoći Ukrajini (EUMAM) angažovanjem do tri pripadnika Vojske, koji bi učestvovali u obuci ukrajinskih vojnika, saopšteno je Radiju Slobodna Evropa(RSE) iz Ministarstva odbrane(MO).

Takav stav Vlade Crne Gore, odnosno Ministarstva odbrane bivši ministar odbrane Predrag Bošković vidi kao pozitivan potez koji je trebalo načiniti davno, ali ne vjeruje da će ova vladina inicijativa dobiti podršku u Parlamentu.

"Vidjeli smo kako su neke odluke na Savjetu završavane na ta način što ih je stopirao presjednik parlamenta Andrija Mandić. Potpuno sam siguran i da će sa ovom inicijativom biti ista situacija, da će ona biti stopirana od vladajuće većine koja svakako ne baštini one vrijednosti koje su sadržane u samoj inicijativi za pomoć Ukrajini u borbi protiv agresora u ovom slučaju Rusije", navodi Bošković za Antenu M. 

S obzirom na to da je Savjet za bezbjednost i odbranu već nekoliko puta blokirao odluku poput ove, Bošković i ovu inicijativu vidi kao dobro naučeni princip sjedjenja na dvije stolice:

"Ja sam siguran da su oni odlično izučili lekciju svojih mentora, odnosno, prije svega, svog ključnog mentora, gospodina Vučića, koji već više od decenju igra jednu te istu igru kao što se pokušava sad igrati u Crnoj Gori, sjedenja na dvije stolice. Dakle, za razliku od toga što to Vučić sam radi u Srbiji ovdje imamo više političkih subjekata, neki se predstavljaju većim Evropljanima, neki manjim.

U suštini svi oni po meni jednako misle, a na kraju rezultat je potpuno isti kao i u Srbiji. Dakle, ovakve inicijative od Ministarstva odbrane, kao što sam rekao, su za pohvalu, ali bojim se da su proizvod da bi se našim međunarodnim partnerima u NATO zamazale oči, da oni to žele, hoće, ali da jedan politički subjekt to ne dozvoljava", pojašnjava on.

Bošković zaključuje da je ovo samo jedan u nizu poteza kojim vlada Milojka Spajića vuče za nos međunarodnu zajednicu.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT