Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

NAKON ODLUKE DA SE ZATRAŽI ISPITIVANJE DRŽAVLJANSTAVA

Član Državne izborne komisije iz DF-a podnio ostavku

04.02.2023 09:53h

Foto: Mina

Član Državne izborne komisije (DIK) iz Demokratskog fronta (DF) Milan Marović juče je podnio ostavku, nakon što je na sjednici usvojena odluka kojom će ova institucija tražiti od Republičke izborne komisije (RIK) Srbije da im dostavi podatke o tome da li lider Pokreta "Evropa sad" Milojko Spajić i predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić ostvaruju biračko pravo i imaju prebivalište u toj državi.

Marović je, uz članove DIK-a iz Demokratske partije socijalista, Bošnjačke strane i Socijaldemokrata, na jučerašnjoj sjednici podržao usvajanje te odluke.

Podsjećamo, u nacrtu zahtjeva koji će DIK uputiti RIK-u naveli su da najave kandidatura ukazuju na osobe koje biračko pravo ostvaruju u Srbiji i imaju prijavljeno prebivalište u toj državi, a podsjetili su da je Državna izborna komisija dužna da se o kandidaturi izjasni 48 sati od podnošenja.

"Zakonom determinisan rok dovodi u pitanje mogućnost DIK-a da u navedenom roku činjenično utvrdi da li postoje smetnje za prihvatanje kandidature u odnosu na lica koja eventualno imaju biračko pravo i prebivalište u drugoj državi", istakli su u zahtjevu.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT