Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"GRIJEŠI ONAJ KO U LISICAMA NA RUKAMA DRUGIH LJUDI, NAD KOJIMA LIKUJE, NE PREPOZNAJE SVOJE LISICE SJUTRA"

Đukanović: Živimo u jako zatrovanoj atmosferi, revanšizam je samo političko ime za osvetu

23.04.2024 08:36h

Foto: Antena M

Nekadašnji predsjednik države, Vlade i DPS-a Milo Đukanović ocijenio je da je u Crnoj Gori na sceni politički revanšizam kao nova stranica tradicije crnogorskih osveta.

"Živimo u jako zatrovanoj atmosferi. Atmosferi koja govori da će se ćeranija po Crnoj Gori nastaviti! Zašto na to upozoravam? Crnogorsko društvo je društvo osvetnika. Nije to karakteristično samo za albanske zajednice, za koje se uglavnom vezuje krvna osveta", ističe Đukanović.

Treba, kaže, da se prisjetimo da u srcu Crne Gore, u Katunskoj nahiji, krvna osveta među određenim starocrnogorskim porodicama traje duže od 200 godina.

"E, ko to ne zna taj ne razumije kako je opasno kada vam jedina politika nakon dolaska na vlast postane revanšizam", poručuje Đukanović-

Revanšizam je, ističe, samo političko ime za osvetu.

"To znači da ne postoji svijest o tome da treba podvući crtu ispod crnogorske prakse osvete. Onaj ko radi ovo što sada radi, taj ne shvata da je već otpočeo novu stranicu crnogorskih osveta- i jako griješi ako u onim lisicama nad kojima likuje, na rukama drugih ljudi, ne prepoznaje svoje lisice sjutra", kazao je Đukanović u intervjuu za Antenu M.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT