Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

PORUČIO MINISTAR VANSKIH POSLOVA

Ivanović: Žalosno je što se Vučić ovako obraća Crnoj Gori, to su nesrećne formulacije

19.05.2024 19:29h

Foto: gov.me

Žalosno je da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić neprimjerenim riječima obraća i govori o Crnoj Gori i tako nesrećne formulacije ne mogu biti pozdravljene iz naše zemlje, kazao je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović. Poručio je da Crna Gora ne želi da kvari odnose ni sa kim od susjeda.

“Predsjednik Vučić je prije nekoliko dana bio u Crnoj Gori, bio je upoznat sa sadržinom amandmana koji su poslati UN-u i nije na taj način komentarisao, već je govorio kako Srbija neće govoriti Crnoj Gori kako da glasa. To su nesrećne formulacije i teško da mogu biti pozdravljene iz Crne Gore”, kazao je Ivanović za TVCG.

Na pitanje da li bi glasanje moglo da ugrozi odnose dvije zemlje on je kazao da treba raditi na saradnji.

“I kada prođe 23. maj Crna Gora i Srbija će biti jedna pored druge, i dalje će neke stvari možda sagledavati različito, ali će biti još mnogo više pitanja i tema koje ih zbližavaju i na kojima treba zajedno da radimo. Crna Gora ne želi da kvari odnose ni sa kim od susjeda”, rekao je Ivanović, a prenosi portal RTCG.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je mu je bila “odvratna igra” oko amandmana koje je Crna Gora podnijela na Predlog Rezolucije o Srebrenici, dodajući da je to neko radio da bi sopstvenu savjest mogao da opere zašto će da glasa za Rezoluciju.

On je za Televiziju Pink kazao nije to prvi put, da je Crna Gora priznala i nezavisno Kosovo.

“Umjerena doza moje agresivnosti je to što sam rekao da se ne miješamo u unutrašnje stvari Crne Gore. Mi poštujemo i međunarodno pravo i naše susjede. Poštujemo sve”, naveo je Vučić.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT