Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

ODRŽALI TRIBINU U TOM GRADU

Koalicija "Zajedno!": Herceg Novi žrtva nemara i nerada aktuelne vlasti, vratićemo stari sjaj biseru naše Boke

28.05.2023 15:29h

Foto: DPS

Ja vjerujem da će građani na ovim izborima prepoznati ono što je ispravna, odgovorna i ozbiljna politika. Vjerujem da će građani znati da cijene kako se odgovorna politika prethodnih vlada, koje su sačinjavale partija naše koalicije, odnosile prema Herceg Novom, poručio je Danijel Živković, nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada” na juče održanoj tribini u Herceg Novom.

Okupljenim podržavaocima liste koju predvodi on je ukazao da su dvije prethodne vlade svojim nemarom i neradom doveli Herceg Novi u potčinjeni položaj.

“Vidimo kako djeluje nerad i nemar kako državne tako i lokalne administracije na razvoj Herceg Novog. Vidimo da nemamo ispunjeno obećanje od strane lokalne samouprave o realizovanom projektu šetališta od Titove vile do Galeba. Umjesto završenog šetališta do kraja mjeseca maja kako je to već najavljeno , vidimo da je predsezona potpuno uništena”, rekao je Živković, a potom se osvrnuo na situaciju sa Institutom “dr Simo Milošević” u Igalu kao i trajektnoj liniji Kamenari – Lepetani.

“Kada govorimo o Institutu, jednom od najvećih resursa koje Herceg Novi ima, koji je preživio izazove teških vremena, i inflacije i sankcija i ekonomske krize, nije se moglo desiti da zarade zaposlenih kasne po četiri mjeseca i da egzistencija građana bude ugrožena, te da bude na ivici. Ako na to dodamo ponašanje državne vlasti i vlastodržaca u smislu nabavljanja trajekta, koji kao što vidimo više i ne fukcioniše, onda je jasno u kakvom beznađu se danas nalazi vlast kako na lokalnom tako i na državnom niovu”, konstatovao je v.d. predsjednika DPS-a.

Živković je kazao da umjesto odgovornog odnosa prema Herceg Novom vidimo ignorantski, te da su prethodne tri godine u potpunosti izgubljene.

“Nekad mi je za ove tri godine djelovalo da je Crna Gora podijum za izvođenje nekih eksperimenata, koji nijesu prošli. Naše vlasti su bile ozbiljne i odgovorne. Niko nije na drugoj strani uspio ni da poljulja političku stabilnost u Crnoj Gori dok je naša koalicija bila na vlasti, jer smo mi znali kako da iza zatvorenih vrata za stolom da se dogovorimo. Oni ne samo da iza zatvorenih vrata ne mogu da se dogovore, nego i javno na sceni iza govornica saopštavaju jedni o drugima najteže uvrede”, zaključio je nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada”.

Prisutnima se obratio i portparol SD i kandidat za poslanika Nikola Zirojević, koji je izrazio želju da Herceg Novi ponovo bude turistički centar Crne Gore.

“Mi želimo da Herceg Novi sjutra bude kao Portonovi, koji je zaostavština onih ranijih vlada, čiji su oslonac bile ove političke partije koje su formirale koaliciju “Zajedno!”. Mi želimo Herceg Novi koji će biti moderna turistička destinacija, u kojem će se rado dolaziti. Da bude grad otvoren za sve, bez obzira na to kako se ko osjećao i izjašnjavao, u kojem niko bez obzira na svoja opredjeljenja neće biti šikaniran”, istakao je Zirojević.

Okupljene je pozdravila je kandidatkinja za poslanicu Zoja Bojanić Lalović koja je istakla da je Crna Gora danas u jednoj velikoj krizi i kulturnog i civilizacijskog identiteta.

“Kao neko ko se nalazi na listi koalicije “Zajedno!” mislim da je to misija od posebnog istorijskog značaja, zato što se Crna Gora danas nalazi u jednom od najizazovnijem trenutku u svojoj istoriji.“

Poslanički kandidat Andrija Radman podsjetio je da je DPS zajedno sa svojim koalicionim partnerima za vrijeme svoje vlasti kritikovan da je zaboravio na Herceg Novi.

"DPS i koalicioni partneri ne bi nikada dozvolili da pomorski saobraćaj poslije više decenija ode iz Herceg Novoga. Da porezi i primanja koja su uvijek pripadala Herceg Novom odu negdje drugo”, rekao je Radman.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT