Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

MINISTAR ODBRANE NA SASTANKU SA AMBASADORKOM FRANCUSKE

Krapović sa Maske: Intenziviranje saradnje Crne Gore i Francuske u oblasti odbrane

28.11.2023 17:00h

Foto: MOD

Ministar odbrane Dragan Krapović na sastanku sa ambasadorkom Francuske An-Mari Make naglasio je da Ministarstvo odbrane ima dugogodišnju uspješnu saradnju sa Ambasadom Francuske, te iskazao uvjerenje da će se ta saradnja dodatno intenzivirati u budućnosti, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Posebno je, kako navode, istakao zahvalnost na kontinuiranoj podršci koju Francuska pruža Crnoj Gori na njenom evropskom putu, koji predstavlja naš spoljnopolitički prioritet.

Ministar je, dodaju, upoznao ambasadorku sa prioritetima u radu Vlade u narednom periodu, koji se odnose na EU integracije, potpunu usklađenost sa spoljnom i bezbjednosnom politikom EU, posvećenost obavezama u okviru članstva u NATO, regionalnu saradnju i dobrosusjedske odnose.

"Ministar je posebno istakao saradnju mornarica dvije zemlje, kao i saradnju u oblastima obavještajno-bezbjednosnih poslova i sajber bezbjednosti. Takođe, istakao je i značaj kurseva francuskog jezika u Francuskom institutu za službenike MO i pripadnike VCG", navodi se u saopštenju.

Krapović je, kako dodaju, informisao ambasadorku o planovima za modernizaciju Vojske Crne Gore, uz očekivanje da će se sa Francuskom i u tom pogledu ostvariti saradnja u budućnosti.

"U kontekstu saradnje u okviru Alijanse, naglasio je da članstvo Crne Gore u tom savezu igra važnu ulogu u održavanju stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana koji ima strateški značaj i snažnu evropsku perspektivu", navodi se u saopštenju.

Kako navode, ambasadorka Maske je čestitala ministru stupanje na dužnost i izrazila uvjerenje da će Francuska nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori na putu sveobuhvatnih reformi u cilju dostizanja evropskih standarda.

"Ambasadorka je pozdravila usklađenost spoljne politike Crne Gore sa spoljnom i bezbjednosnom politikom EU, te izrazila očekivanje da će Crna Gora nastaviti u tom pravcu u cilju ostvarivanja punopravnog članstva u toj organizaciji. Takođe, čestitala je na do sada postignutim rezultatima i poželjela uspjeh na daljem evropskom putu", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Iz Ministarstva odbrane navode da su se Krapović i ambasadorka složili da je neophodno obezbijediti kontinuitet uspješne saradnje dvije zemlje u domenu odbrane, i iskazali spremnost da u predstojećem periodu pruže doprinos intenziviranju bilateralnih odnosa kroz različite zajedničke aktivnosti i projekte.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT