Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SLOVENAČKI ZASTUPNIK

Marjan Šarec novi izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru?

22.10.2024 13:06h

Foto: Vlada

Tonino Picula biće izvjestilac za Srbiju u Evropskom parlamentu, potvrđeno je iz njegovog kabineta. On je u prethodnom mandatu bio izvjestilac za Crnu Goru.

Radio Slobodna Evropa piše da postoji saglasnost da slovenački zastupnik Marjan Šarec bude izvjestilac za Crnu Goru, a Estonac Riho Terras će navjerovatnije biti izvjestilac za Kosovo.

Picula, koji predstavlja Socijaldemokratsku partiju Hrvatske u Evropskom parlamentu od 2013, će na poziciji izvjestioca za Srbiju naslediti Vladimira Bilčika, koji se nije kandidovao za drugi poslanički mandat.

"Zastupnik Picula će u narednih pet godina biti zadužen za analizu, praćenje i izveštavanje tijela Evropske unije o stanju u Srbiji i usklađivanju s evropskim pravnim tekovinama, temeljnim vrijednostima i specifičnim politikama", navodi se u saopštenju iz Kancelarije evropskog zastupnika Picule.

Riječ je o dužnosti u kojoj će Picula u ime Evropskog parlamenta pokrivati sve teme koje se tiču odnosa Evropske unije i Srbije i u tim odnosima će predstavljati i Odbor za spoljne poslove Evropskog parlamenta.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT