Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

PREDSJEDNIK ZATRAŽIO PODRŠKU AMERIČKE ADMINISTRACIJE ZA NAJSKORIJE UČLANJENJE CRNE GORE U EU

Milatović-Šole: Crna Gora može i treba da postane najveći strateški partner SAD-a na Balkanu

18.09.2023 17:27h

Foto: predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se sa visokim zvaničnikom u američkom Stejt Dipartmentu Derekom Šoleom i savjetnicom predsjednika Bajdena za Evropske poslove Amandom Slout, te tom prilikom istakao da Crna Gora može i treba da postane najveći strateški partner SAD-a na Balkanu.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika, Milatović je kazao da tome u prilog ide i proces snažne demokratizacije u Crnoj Gori koji postoji nakon političkih promjena 2020. godine, "a koje su doprinijele tome da je Crna Gora danas još kredibilniji NATO saveznik, sa istorijskom podrškom građana prema članstvu u Alijansi". 

Milatović je, dodaje se u saopštenju, zatražio podršku američke administracije za najskorije učlanjenje Crne Gore u Evropsku uniju.

On je saopštio da je to proces koji bi pozitivno uticao na reformske procese u cijelom regionu Zapadnog Balkana i šire. 

"Sagovornici su se saglasili da je Memorandum o ekonomskoj saradnji između dvije države potpisan u vrijeme kada je predsjednik Milatović bio ministar ekonomskog razvoja odlična osnova za pozicioniranje Crne Gore kao destinacije za veće američke investicije", zaključuje se u saopštenju.

 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT