Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

PREDLOŽENO I FORMIRANJE TIMOVA

MUP formirao komisiju za provjeru biračkih spiskova u Andrijevici i Budvi

03.04.2024 12:03h

Foto: Mina

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) formiralo je komisiju za provjeru biračkih spiskova povodom predstojećih lokalnih izbora u Andrijevici i Budvi. Kako je saopšteno, komisija je formirana na predlog ministra Danila Šaranovića.

„Zatadak komisije je da provjeri sve procedure koje se odnose na sređivanje baze podataka i registara koji su uvezani sa zbirkom podataka biračkog spiska radi obezbjeđenja njihove međusobne usklađenosti i tačnosti, kao i sređivanje same zbirke podataka“, kaže se u saopštenju.

Ističu da, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, MUP već svakodnevno terenski provjerava sve promjena prebivališta, kako bi se osigurala relevantnost izbornog procesa.

"Osim toga, cijeneći ulogu svih aktivnih subjekata u sprovođenju izbornog procesa, predloženo je formiranje timova u cilju praćenja ažurnosti i tačnosti biračkog spiska od dana raspisivanja izbora za odbornike u opštinama Andrijevica i Budva do dana proglašenja konačnih rezultata.

Zadatak timova je praćenje, usmjeravanje i organizacija realizacije obaveza Ministarstva unutrašnjih poslova koje proizilaze iz izbornih zakona, za vrijeme trajanja izbornog procesa", navedeno je u saopštenju.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT