Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"NEZAKONITO DJELOVANJE VUKČEVIĆA SAMO KUPOVANJE VREMENA NELEGITIMNOJ GRADSKOJ UPRAVI"

Nosioci četiri liste u Podgorici: Nakon izbora masovna zapošljavanja u lokalnoj upravi i preduzećima

01.12.2022 13:33h

Foto: Facebook/Jakov Milatović

Nosioci lista koje su osvojile većinu na izborima u Podgorici Jakov Milatović, Jelena Borovinić Bojović, Danilo Šaranović i Luka Rakčević podnijeli su niz zahtjeva za hitnim dostavljanjem informacija od organa lokalne uprave i gradskih preduzeća, koji se tiču, kako tvrde, drastičnog uvećanja broja zaposlenih u tim organima u periodu nakon izbora.

Saopštili su da je "nezakonito djelovanje predsjednika Izborne komisije Glavnog grada (IKGG) i funkcionera DPS-a Veselina Vukčevića" od početka bilo samo kupovanje vremena nelegitimnoj gradskoj upravi, kako bi nastavili sa zloupotrebom javnih resursa u partijske svrhe.

"Dok Vukovićevi izvršioci prljavih radova čine sve da spriječe jasno iskazanu izbornu volju, koja je DPS ostavila u zaostatku od čak 10 mandata u Glavnom gradu, njihovi direktori i rukovodioci u tehničkom mandatu koriste priliku i svakog dana nemilosrdno zapošljavaju na desetine i stotine ljudi, kršeći zakone i zloupotrebljavajući lokalne resurse", navodi se u zajedničkom saopštenju Milatović, Borovinić Bojović, Šaranović i Rakčević.

Oni su upozorili "sve direktore i rukovodioce odlazećeg DPS sistema" da dobro razmisle prije negoli nastave sa svojim nezakonitim radnjama, jer će se u danima koji slijede detaljno češljati sva dokumentacija i o svemu informisati Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

"Umjesto što po ko zna koji put partijske interese stavljaju ispred interesa našeg Grada, neka dobro razmisle o svom djelovanju, koje ugrožava gradske finansije i dodatno opterećuje već opterećena gradska preduzeća. Takvo djelovanje DPS-a je direktno usmjereno protiv interesa Podgorice i odmah prestanu sa takvim štetnim aktivnostima", piše u zajedničkom saopštenju.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT