Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"DOKAZALI DA NISMO SAMO DEKLARATIVNO STRANKA SOCIJALNE PRAVDE"

Paunović: SNP će biti dio nove vlade, prioritet pomoć i briga o nezaposlenima

28.05.2023 11:15h

Foto: Skupština

Pomoć i briga o nezaposlenima mora biti prioritet budućoj Vladi, poručila je poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Milosava Paunović.

Ona je kazala da se ta partija u prethodne dvije godine borila za pomoć onima koja nemaju nikakva primanja, na način što je amandmanski djelovala na Budžet za 2022. i za 2023, da se tim licima obezbijedi mjesečna naknada u iznosu od 100 eura.

"SNP je više puta dokazala da vodi računa i brine o osetljivim i socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, u narednom periodu prioritet će nam biti nezaposlena lica koja su proz programe ostala, na neki način, diskriminisana. Ispravićemo tu nepravdu", istakla je Paunović.

Prema njenim riječima, tokom 25 godina trajanja SNP je svojim djelima dokazala građanima da nije samo deklarativno stranka socijalne pravde, već da zaista radi i djeluje u njihovom interesu.

"Podsjećamo da se SNP izborila za 12 otuđenih penzija našim penzionerima, da je naknada za majke sa troje i više djece inicijalno SNP-ova ideja, da su prvi besplatni udžbenici za osnovce krenuli iz Berana, a onda i iz drugih opština gdje je SNP imao predsjednika, da je priču o vraćanju dječjeg dodatka prva pokrenula Socijalistička narodna partija, da smo u protekle dvije godine amandmanima na zakone olakšali sticanje prva na penziju za službenike MUP-a, UIKS-a, službe zaštite i spasavanja", istakla je Paunović.

Ona je kazala da u 43. Vladi vanrednim usklađivanjem penzija, zaslugom ministra iz redova SNP-a, minimalna penzija trenutno iznosi 259,95 eura, dok je u aprilu 2022. godine iznosila 150,21 eura.

"Nastavićemo da se borimo za najugroženije kategorije stanovništva i u sledećoj 44. Vladi čiji će SNP svakako biti dio. Ovo su konkretni rezultati koji se ne mogu osporiti. Rezultati se broje. Za tebe", zaključila je Paunović.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT