Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

REAGOVALI NA SAOPŠTENJE PODGORIČKOG ODBORA POKRETA EVROPA SAD

PES: Manji dio odbornika i nekoliko članova ne čine odbor koji je imao preko 150 članova

29.02.2024 11:15h

Foto: PES

Manji dio odbornika i nekoliko članova odbora ne predstavlja ni približno većinu u odboru, koji je brojao više od 150 članova, kazali su iz Pokreta Evropa sad (PES), reagujući na informaciju da su članovi podgoričkog odbora PES-a podnijeli ostavke na sve funkcije u tom Pokretu.

Podgorički odbor PES-a: Podnosimo ostavke na sve funkcije u Pokretu

"Nakon što je zamjenik predsjednika PES-a, a istovremeno i predsjednik Odbora Glavnog grada, podnio ostavku i na funkciju čelnika odbora, koji se nije sastao više od godinu dana, IO PES-a je donio jednoglasnu odluku da se nefunkcionalni odbor raspusti, zbog kršenja Statuta i novih okolnosti. Odbornici PES-a su obaviješteni da je gradski odbor raspušten zbog ostavke zamjenika predsjednika PES-a na sve funkcije u PES-u, uključujući i onu na lokalnom nivou, koji je imao samo osnivačku sjednicu krajem januara prošle godine", navode u saopštenju.

Kako su dodali, iako je Statutom imao obavezu da saziva odbor svaka dva mjeseca, bivši predsjednik odbora i sadašnji predsjednik države "nije odavno pokazivao interesovanje za funkcionalnost, koliko za opstrukcije u matičnoj partiji".

"U međuvremenu, određeni su koordinatori za sastavljanje novog gradskog odbora koji će biti konstituisan u najkraćem mogućem roku, a koji će činiti i veliki broj članova prethodnog nefunkcionalnog odbora. Manji dio odbornika i nekoliko članova odbora ne predstavlja ni približno većinu u odboru, koji je brojao više od 150 članova", dodaju u PES-u.

Kako ističu, PES će ostati kompaktna i najjača politička partija u Crnoj Gori i "nakon pokušaja da se kroz neuspjelo urušavanje partije koja je dala ključni doprinos u demokratskim procesima u Crnoj Gori, u posljednjem trenutku izazove politička kriza i tako osujeti puna implementacija programa Evropa sad 2 i ubrzani proces pristupanja EU o čemu svjedoče brojne javne pohvale i priznanja koje je Vlada dobila od međunarodnih partnera za svojih prvih 100 dana".

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT