Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

PREMIJER KAZAO DA ĆE TRI DANA NAKON IZBORA DOĆI DO PRIMJENE ES2, DOK VUKOVIĆ TVRDI DA ĆE SE TO DESITI U NOVEMBRU

Povećanje plata u službi podgoričkih izbora: Spajić obećava jedno, ministar najavljuje drugo

05.09.2024 09:30h

Foto: PES

"Samo tri dana poslije izbora u Podgorici, prosječna zarada u našoj državi će biti 1000 eura. Ne smijemo ispustiti generacijsku šansu ispred nas. Za Podgoricu najbolje tek dolazi sa budućim gradonačelnikom Sašom Mujovićem", poručio je premijer Milojko Spajić nedugo nakon što je lista PES-a i Demokrata predala potpise za lokalne izbore u Podgorici.

On je time najavio isplatu povećanih plata, tj. primjenu programa Evropa sad 2 koja, između ostalog, predviđa prosječnu platu 1000 eura, za sami početak oktobra jer su, kako je poznato, izbori u Podgorici zakazani za 29. septembar.

Nasuprot tome, ministar finansija Novica Vuković prije četiri dana saopštio je da će povećanje plata uslijediti krajem oktobra ili početkom novembra.

"Građani, u zavisnosti od dinamike isplata zarada, odnosno da li se one isplaćuju posljednjeg dana oktobra ili prvog dana novembra, izvjesno mogu očekivati uvećanje svojih zarada", poručio je Vuković, ukazujući na činjenicu da će povećanje plata biti isplaćeno sa oktobarskom zaradom.

Osim toga, u pisanom odgovoru Ministarstva finansija još ranije je pojašnjeno da će se prva primjena mjera povećanja zarada po ES2 efektuirati tek sa oktobarskom platom.

Imajući to u vidu, nejasno je na osnovu čega je premijer najavio da će nekoliko dana nakon 29. septembra prosječna plata iznositi 1000 eura, što je svakako jedan od temelja programa Evropa sad 2.

Podsjećanja radi, iz Monstata su prije nekoliko dana objavili da je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) za mjesec jul 2024. godine iznosila 851 euro.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT