Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"DOBRO JE DA JE NOVA VLADA POKRENULA DRUŠTVENI DIJALOG"

Predsjednici Vijeća manje brojnih naroda potpisali Sporazum: "Nadamo se da će se stvoriti uslovi za validan popis"

21.11.2023 11:15h

Predsjednici Vijeća-savjeta manje brojnih naroda jutros u Vladi potpisali su Sporazum o uslovima za održavanje Popisa stanovništva. 

"Očekujemo da će se ovim Sporazumom koji sadrži sve bitne elemente naših zahtjeva u vezi sa kontrolom i transparentnošću procesa, stvoriti uslovi za održavanje legitimnog, kontrolisanog i vjerodostojnog popisa, čije će rezultate svi uvažiti", saopšteno je iz Vijeća-savjeta manje brojnih naroda.

Podsjećaju da su manjinska vijeća prva izašla sa ovim zahtjevima za ispunjavanje određenih uslova i dobro je, kako kažu, da je nova Vlada, za razliku od prethodne, imala razumijevanja i pokrenula društveni dijalog i sa njima i sa političkim subjektima o svim spornim pitanjima.

"Nadamo se da će se u narednim danima Sporazum implementirati i zajednički stvoriti uslove za validan, legitiman i kredibilan Popis stanovništva", zaključili su iz Vijeća-savjeta manje brojnih naroda. 

Sporazum su potpisali predsjednici Vijeća-savjeta manje brojnih naroda Momčilo Vuksanović, Suljo Mustafić, Faik Nika, Zvonimir Deković, Sabrija Vulić i Mensur Šaljaj.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT