Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"ZA GINISOVU KNJIGU REKORDA"

SD: Nadležni organi da se ne brukaju, već da omoguće nesmetano održavanje izbora u Šavniku

04.12.2022 14:37h

Foto: SD

Socijaldemokrate Crne Gore pozivaju nadležne organe, tužilaštvo i policiju, odnosno MUP, da umjesto polemisanja preko medija ko je odgovorniji za blamažu i nesposobnost države da više od mjesec dana obezbijedi održavanje izbora na dva biračka mjesta, preuzmu sve zakonom predviđene radnje kojima bi omogućili nesmetano održavanje izbora.

"To bi značilo i da se onima koji vrše krivična djela protiv izbornih prava onemogući opstrukcija izbornog procesa i da se oni privedu pravdi i odgovaraju pred zakonom.  Istovremeno, kao jedno od dostignuća aktuelne Vlade bez legitimiteta može biti da lokalne izbore u Šavniku kandiduju za Ginisovu knjigu rekorda kao najdugotrajnije izbore u nekoj lokalnoj samoupravi", poručuju Socijaldemokrate.

"Na kraju podsjećamo i na to da su, od tri koalicije koje učestvuju na izborima, nosioci dvije koalicione liste (lista DF, SNP i lista Demokrate Evropa sad) u ovoj godini promijenili prebivalište kako bi glasali u Šavniku, dok je jedino nosilac koalicione liste DPS-SD stvarno stanovnik Šavnika, za razliku od navedenih izbornih preletača", zaključuje se u saopštenju partije.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT