Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

PROČITAJTE ŠTA ĆE POSLANICI PITATI PREMIJERA

Spajić u utorak odgovara na pitanja poslanika

26.10.2024 08:24h

Foto: Skupština

Premijer Milojko Spajić odgovaraće u utorak u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici parlamenta posvećenoj premijerskom satu.

Lider Demokratske partije socijalista Danijel Živković pitaće Spajića da li će on i Vlada prihvatiti zahtjeve predsjednika Skupštine Andrija Mandića i pokrenuti proceduru usvajanja dvojnog državljanstva.

„Da li ćete izaći u susret i zahtjevu za uvođenje srpskog jezika kao službenog kroz proceduru izmjene Ustava“, dodao je Živković.

On će pitati i kako Spajić ocjenjuje analizu predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića u kojoj se navodi da Vlada opstruira demokratski razvoj države.

Šef Kluba poslanica Socijaldemokrata Boris Mugoša pitaće Spajića koji subjekti na političkoj sceni iniciraju teme koje dodatno produbljuju podjele u društvu.

„Da li teme poput izmjena Ustava u dijelu jezika i državnih simbola, popisnog prebrojavanja, dvojnog državljanstva, zakona o agentima stranog uticaja i slično, doprinose političkoj i društvenoj stabilnosti sprovođenju neophodnih strukturnih reformi poboljšanju standarda građana i ubrzanju puta ka Evropskoj uniji“, naveo je Mugoša.

Poslanika posebnog kluba Vladimira Dobričanin interesuje da li je Spajić spreman da, kao predvodnik parlamentarne većine, uvaži činjenice sa popisa i pokrene inicijativu i dijalog da se obezbijedi ravnopravnost srpskog jezika u Ustavu i zakonima.

Lider Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović pitaće Spajića da li se slaže sa izjavom Mandića da se Hrvati identifikuju sa Hrvatskom Anta Pavelića.

„Kako takve izjave doprinose razvijanju međususjedskih odnosa“, dodaje se u pitanju Vuksanovića.

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović pitaće Spajića da saopšti tačne nazive svih ministarstava, broj ministara, državni sekretara, sekretara u ministarstvima, broj potpredsjednika, savjetnika i šefova u 44. Vladi, njihova imena i kolika su mjesečna primanja za svakog pojedinačno sa svim naknadama.

Predsjednika Kluba poslanika Nove srpske demokratije Dejana Đurovića interesuje redosljed koraka i način obezbjeđenja planskih pretpostavki za realizaciju projekat Velje brdo.

Poslanik Demokratske narodne partije Vladislav Bojović pitaće Spajića u kojoj fazi je priprema izgradnje druge dionice auto-puta, kao i u kojoj fazi je priprema i realizacija ključnih infrastrukturnih projekata na sjeveru države.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT