Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

EVROPSKI KOMESAR ZA PROŠIRENJE

Varhelji naredne sedmice u Crnoj Gori

23.02.2024 13:07h

Foto: Arhiva/EPA-EFE/Pontus Lundahl

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji posjetiće Crnu Goru 27. i 28. februara, najavljeno je u Evropskoj komisiji, prenosi RTCG.

Tokom sastanaka u Podgorici Varhelji će sa crnogorskim zvaničnicima razgovarati o reformama i Planu rasta za Zapadni Balkan.

Tokom posljednje Međuvladine konferencije sa Crnom Gorom, Varhelji je kazao da se nada da će se sa novim zamahom koji dolazi iz Podgorice ispuniti mnogi preduslovi kako bi Crna Gora zaista postala predvodnica pregovaračkog procesa.

Naglasio je da je za postizanje tog cilja potrebno ispuniti privremena mjerila, koja iziskuju dodatne reforme, posebno u oblasti vladavine prava, uključujući slobodu medija i medijskog regulatora.

Tom prilikom je naglasio da je Plan rasta za Zapadni Balkan instrument kojim se stvaraju nove mogućnosti, ali i mehanizam za ubrzavanje integracija i prije pristupanja. To se prvenstveno odnosi na postepenu integraciju u Jedinstveno tržište, kao i obezbjeđivanje neophodnih finansijskih sredstava za ubrzanje reformske agende.

Varhelji će potom boraviti u Albaniji gdje će učestvovati na Konferenciji „Rast i konvergencija za Zapadni Balkan“.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT