Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

TVRDI DA BEOGRAD NIJE UTICAO NA ODLUKU CRNOGORSKIH VLASTI

Vučić: Pitao sam Spajića o Rezoluciji, rekao mi je - usvajamo, najnormalnije

03.07.2024 09:17h

Foto: EPA/EFE Andrej Čukić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je ironično da on uvijek mora da bude krivac za sve, pa tako i za usvojenu Rezoluciju o Jasenovcu u crnogorskom parlamentu.

Vučić je nakon sjednice Kolegijuma Generalštaba Vojske Srbije kazao da iz crnogorskog rukovodstva govore da je Rezolucija o Jasenovcu donijeta pod pritiskom Beograda, a pritom, kako kaže, ne izgovaraju njegovo ime jer bi to bila laž.

"Kada sam vidio Spajića, pitao sam ga šta će te da radite s tim. Rekao mi je - da, da usvajamo, najnormalnije", navodi Vučić.

Dodaje da, ipak, on nije inicirao ideju o Rezoluciji o Jasenovcu.

"Moje pitanje je, predsjedniku Crne Gore i predsjedniku Vlade Crne Gore, da li sam ih ikad pozvao telefonom da pitam i da li je moja ideja bila rezolucija o Jasenovcu, kažite. Ili je to bila vaša ideja da objasnite narodu u Crnoj Gori da ćete da pronađete nešto na čemu ćete da se izvučete. Nijednom ih nisam pozvao, čak ni Mandića. Vidite kako je sa lažovima, morate da pronađete krivca", ističe srpski lider.

On je pitao i da li se crnogorski lideri stide Rezolucije koju su donijeli.

"Ne mislim da je loša, nego ona prethodna koju ste donosili, a te ne vidim da se stidite. Što se tiče Hrvatske želim im još mnogo tekstova, što više pišu biću uvjereniji da radim dobar posao za svoju zemlju. Ponosan sam na to što imam dovoljno snage, energije i hrabrosti da im se suprotstavim", rekao je Vučić.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT