ADVERTISEMENT

GLAVI TUŽILAC MKS

Kan: Nije nemoguće da će se Putinu u nekom trenutku suditi

18.03.2023 08:11h

Foto: EPA-EFE/Vladimir Smirnov/Sputnik/Kremlin Pool

Glavni tužilac Međunarodnog krivičnog suda u Hagu, Karim Kan izjavio je da je moguće da će se predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu u nekom trenutku suditi za ratne zločine pred tim sudom.

"Mislim da oni koji misle da je to nemoguće ne razumiju istoriju jer su se glavni nacistički ratni zločinci našli u sudnicama", kazao je Kan, prenosi CNN.

On je pomenuo bivše - predsjednika Jugoslavije Slobodana Miloševića, vođu bosanskih Srba Radovana Karadžića, vojnog oficira bosanskih Srba Ratka Mladića, predsjednika Liberije Čarls Tejlora, premijera Ruande Žan Kambanda, predsjednika Čada Hisen Habrea.

"Svi su oni bili moćni pojedinci, a ipak su se našli u sudnicama, a o njihovim postupcima presuđivale su nezavisne sudije", rekao je Kan.

Prema njegovim riječima, to daje nadu da je, koliko god teško bilo, zakon uvijek iznad svega.

"Mislim da poruka mora da bude da osnovni principi humanosti obavezuju svakoga. I niko ne treba da osjeća da je iznad zakona", kazao je Kan.

Prema njegovim riječima, niko ne treba da osjeća da može da djeluje bezbrižno.

"I da definitivno, niko ne treba da osjeća da može da djeluje i počini genocid, ratne ili zločine protiv čovječnosti i prođe nekažnjeno", poručio je Kan.

Podijelite vijest
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT