Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

U BLIZINI GRADA AVDIJIVKE

Ukrajinske snage povukle se iz još dva sela na istoku

28.02.2024 09:45h

Foto: Arhiva/EPA-EFE/oleg Petrasyuk

Ukrajinska vojska je saopštila da su se njene snage povukle iz još dva sela u blizini grada Avdijivke na istoku Ukrajine, koje su ranije tokom februara zauzele ruske snage.

Ukrajina je pretrpila nove gubitke dok se njena vojska i dalje muči s nedostatkom opreme, posebno municije, navodi ukrajinski servis Radija Slobodna Evropa (RSE).

Portparol ukrajinske vojske Dmitro Lihovij kazao je u utorak da su se ukrajinske trupe povukle iz Stepove i Sjeverne, koji se nalaze zapadno od Avdijivke.

"Naše snage su se povukle iz malih sela Sjeverne i Stepove. Teške borbe za Sjeverne vodile su se juče uveče i noću", rekao je Lihovij i dodao da je Rusija pretrpila značajne gubitke u borbi.

Lihovij je rekao da su ukrajinske snage konsolidovale nove odbrambene položaje zapadno od Avdijivke.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je zauzelo Sjevernu i da su njegove trupe zauzele povoljnije linije i položaje i napale ukrajinske trupe i opremu u blizini Sjeverna i Stepove, kao i još jedno naselje, Lastočkine, za koje je Kijev objavio u ponedeljak da su se njegove trupe povukle i odatle.

Komandant jugoistočnog sektora Ukrajine Oleksandar Tarnavski rekao je na Telegramu da je u sektoru Avdijivke stabilizovana linija odbrane u oblastima Tonenke, Orlivka i Berdiči.

“Ruske snage nijesu uspjele u pokušajima da napreduju u dvije oblasti južnije, uključujući i selo Robotin pod kontrolom Ukrajine”, dodao je Tarnavski.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT