Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"KRIZA NA BLISKOM ISTOKU NIJE JUČERAŠNJI PROBLEM"

Zelenski: Imamo informacije da Rusija sprema "eksploziju" na Balkanu

16.11.2023 11:30h

Foto: EPA-EFE/RAFAL GUZ

Rusija može stvoriti nove krize na Balkanu i u Moldaviji kako bi skrenula pozornost svijeta s rata u Ukrajini, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

"Danas svi raspravljaju o krizi na Bliskom istoku. Ali, kao što sam već rekao iskreno, to nije jučerašnji problem. A ni prekjučerašnji problem. Svi znaju za taj stalni sukob i stalni rat, ali niko ne želi okončati to. Budući da je zgodno - u nekom trenutku, samo ponovno uzmite ovaj mehanizam. Ovo je eksplozija na Bliskom istoku, Rusija stoji iza ovoga, sigurni smo, sa svojim saveznikom Iranom," rekao je afričkim novinarima.

Zelenski je pozvao da se obrati pažnja na Balkan jer dobijaju informacije o ruskim planovima.

"Obratite pažnju na Balkan. Vjerujte mi, dobijamo informacije: Rusija ima dug plan. Bliski istok, biće barem Balkan, ako sada zemlje svijeta ništa ne poduzmu. Biće ponovo takva eksplozija", rekao je Zelenski.

Prema njegovim riječima, Rusija je ponovno zainteresovana za preusmjeravanje pomoći.

"Kada želite pomoći jednoj zemlji ili počnete dijeliti tu pomoć i pozornost na mnoge zemlje, mnoge izazove, mnoge humanitarne izazove. Moldavija. Sada počinju potkopavati situaciju u Moldaviji. Pokazati da tamo nešto nije u redu tokom izbora. Proglasiti izbore neustavnim. Ponovno srušiti sadašnju vladu. Srušiti vladu koja je proevropska", kazao je Zelenski.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT