Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SVJETSKO PRVENSTVO

Francuska grabi ka završnici! Poljaci nemoćni pred Žiruom i Mbapeom

04.12.2022 16:56h

04.12.2022 17:00h

Foto: EPA-EFE/Abedin Taherkenareh

Aktuelni svjetski šampioni, fudbaleri Francuske, rutinski su stugli do četvrtfinala Mundijala. "Trikolori" su večeras, u trećem meču osmine finala lako savladali Poljsku - 3:1.

Francuzi su sa po jednim golom u oba poluvremena stigli do plasmana među osam najboljih, a za polufinale će igrati protiv boljeg iz večerašnjeg duela između Engleske i Senegala (20h).

Dosta dobro igralo se od samog starta meča, a nakon par polušansi na obje strane, viđena je po jedna odlična pred golom Ljorisa i Ščesnog.

Prvo je Francuska bila bilzu gola kada je Žiru loše reagovao, da bi u finišu prvog dijela nakon udarca Kamniskog, Varan sa gol linije izbacio loptu.

Kazna za taj promašaj stigla je u 44. minutu.

Mbape je odlično uposlio Žirua, a napadač Milana rutinski postigao 52. pogodak za reprezentaciju čime je ostao usamljen na prvom mjesto vječne liste strijelaca svoje reprezentacije.

Poljaci su u drugom poluvremenu bili potpuno bezopasni.

Francuska je kontrolisala dešavanja na terenu i praktično je bilo samo pitanje vremena kada će "trikolori" prelomiti meč.

To se dogodilo na isteku 74. minuta kada je Mbape sjajno pogodio!

Ni tu nije bio kraj pošto je šampion nastavio da "gazi" rivala, a Mbape je u 91. minutu sjajnim golom, devetim na Mundijalima, povisio na 3:0.

Kada je sve već bilo riješeno, Poljska je dobila i penal, a isti je u 99. minutu realizovao Robert Levandovski. Napadač Barselone je prvi put loše šutirao, ali je imao sreće što je Ljoris prerano izašao sa gol linije, pa je u drugom pokušaju pogodio. 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT