Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

U ORGANIZACIJI AMSK GORŠTAK

Nakon 20 godina auto trka u Kolašinu

27.04.2023 18:48h

Foto: Privatna arhiva

Auto moto sportski klub Gorštak za vikend će biti domaćin pozivne brdske auto trke na kojoj će učestvovati najbolji crnogorski sportski vozači.

Takmičenje na stazi Jezerine-Skijalište 1600 dugačkoj 2 kilometra i 300 metara biće generalna proba za automobiliste svih naših klubova pred start novog šampionata Auto i karting saveza Crne Gore i prvo bodovno nadmetanje u Kotoru.

AMSK Gorštak ima dugu tradiciju i brojne uspjehe pogotovo na zimskim trkama čiji su svojevremeno bili veoma dobri domaćini. Nakon duže pauze i preregistracije kluba sportski vozači iz Kolašina nedavno su na zimskim trkama nagovijestili veliki potencijal. Bili su ekipni pobjednici zimske trke u Pljevljima i potom imali veoma zapažen učinak na drugom sniježnom takmičenju na Žabljaku.

U saradnji sa Auto i karting savezom Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Opštine Kolašin ljudi iz Gorštaka u subotu i nedjelju prvi put biće domaćini pozivne trke u uslovima koji nisu zimski.

"Privodimo kraju sve pripreme oko uredjenja staze i svih tehničkih detalja u skladu sa važećim pravilnicima našeg Saveza. Bezbjednost svih učesnika u prvom nam je planu. Očekujemo zanimljivo takmičenje i veliki odziv vozača, jer namjeravamo da iduće godine konkurišemo za domaćinstvo jedne od trka državnog šampionata. Ovo će da bude dobar test naših organizacionih kapaciteta. Prijave svakodnevno stižu i očekujemo 40 do 50 sportskih vozača iz svih crnogorskih klubova. Voziće se na stazi od Jezerina do novog Skijališta 1600 dužine 2300 metara. Koristim priliku da se zahvalim našoj Opštini i ljudima iz Auto i karting saveza koji su nam pružili veliku podršku. Na nama je da im vratimo odličnom organizaijom", ističe predsjednik AMSK Gorštak Marko Janković. 

U subotu prije podne je tehnički pregled vozila prijavljenih takmičara. Istog dana voziće se dva treninga. Prvi je od 12 sati, a drugi odmah po završetku prvoga. Svečano otvaranje nedjeljne trke zakazano je za 11 sati i 45 minuta, a start prve od dvije vožnje biće u 12 sati.

Trku će otvoriti evropski prvak na brdskim trkama - Vasilije Jakšić. 

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT