Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

OCIJENIO PREDSEJDNIK ODBOA ZA EVROPSKE INTEGRACIJE

Vuković: Saradnju Vlade i Skupštine dodatno afirmisati

07.03.2024 08:09h

Foto: Skupština Crne Gore

Konstruktivna saradnja Skupštine i Vlade treba dodatno da bude afirmisana u predstojećem periodu kako bi pregovori o članstvu u Evropskoj uniji (EU) ušli u završnu fazu, ocijenio je predsjednik Odbora za evropske integracije Ivan Vuković.

Vuković i zamjenik predsjednika Odbora, Jovan Subotić, sastali su se sa delegacijom Grupe za međuparlamentarnu saradnju sa zemljama Zapadnog Balkana Parlamenta Litvanije, koju je predvodio predsjednik Interparlamentarne grupe, Valdas Rakutis.

„Na sastanku je razgovarano o evropskoj perspektivi Crne Gore, uz akcenat da je današnja posjeta prilika da Litvanija pruži dodatan podsticaj državi ka punopravnom članstvu u EU“, kaže se u saopštenju.

Razgovarajući o evropskoj integraciji Crne Gore, Vuković je upoznao sagovornike sa aktuelnim političkim prilikama u zemlji.

„U cilju ispunjavanja privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24, predsjednik Odbora je izrazio očekivanje da će konstruktivna saradnja Skupštine i Vlade biti dodatno afirmisana u predstojećem periodu kako bi pregovori o članstvu ušli u završnu fazu“, navedeno je u saopštenju.

Predsjednik Interparlamentarne grupe Valdas Rakutis kazao je da je ovaj sastanak prilika da iskažu snažnu podršku Crnoj Gori u njenim daljim naporima na putu ka punopravnom članstvu. 

Pohvalio  je napredak Crne Gore zemlje i zaključio da je međuparlamentarna saradnja važna kako bismo postigli uspjeh u daljem procesu evropskih integracija.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT