Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

DEMANTOVALI NAVODE MINISTRA PRAVDE

Kabinet Milatovića: Milović obmanuo javnost tvrdeći da je predsjednik od njega tražio da "revidira odluku" za pomilovanje sveštenika

12.02.2024 15:32h

12.02.2024 15:46h

Foto: Predsjednik.me

Ministar pravde Andrej Milović obmanuo je javnost tvrdeći da je, navodno, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, od njega tražio da „revidira odluku“ tj. negativno mišljenje po molbi za pomilovanje sveštenika „koji je činio krivična djela“, saopšteno je iz Kabineta predsjednika. 

U konkretnom slučaju, kako dalje navode, obraćanje Ministarstvu pravde od strane Službe predsjednika, bilo je i sadržinski i suštinski usmjereno na razjašnjenje spornih činjenica koje su dostavljene u predlogu Ministarstva pravde, a ne na promjenu mišljenja ministra – jer ona, kako se navodi u saopštenju, i nije potrebna da bi Predsjednik donio odluku. 

"Napominjemo da, shodno Ustavnim i zakonskim ovlašćenjima, Predsjednik Crne Gore ima diskreciono ovlašćenje u pogledu odlučivanja o molbama za pomilovanje, te da je mišljenje ministra pravde, u tom pogledu, pravno neobavezujuće. Razmatrajući dostavljene spise predmeta, ovlašćeni službenik Službe Predsjednika uočio je da predlog Ministarstva pravde ne sadrži određene podatke koji su obavezni dio sadržine predloga, u skladu sa članom 13 Zakona o pomilovanju. S tim u vezi, službenim putem, aktom broj 021/23-1705/2-03, od Ministarstva pravde traženo je da se činjenično razjasni ova pravna situacija, bez bilo kakvog zahtjeva koji se tiče promjene stava ministra pravde o tome da li ili ne treba dati pomilovanje", ističu iz Kabineta predsjednika.

Poručuju da je sve prethodno navedeno lako utvrditi, na osnovu uvida u dokumentaciju u konkretnom predmetu.

"Imajući u vidu da je sam predmet sadržao nedostatke koji do danas nijesu uklonjeni, on nije ni bio predmet odlučivanja Predsjednika Milatovića", zaključeno je iz Kabineta predsjednika države.

Milović: Odbio sam da dam pozitivno mišljenje za pomilovanje osuđenog sveštenika, Milatović tražio da revidiram odluku

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT