Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

SAOPŠTIO PORTPAROL DPS

Nikolić: Ukoliko budu ispunjeni uslovi, vjerujem da možemo održati popis čiji će rezultati biti priznati od svih

21.11.2023 15:09h

Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) potpisala je Sporazum o uslovima za održavanje popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u Crnoj Gori, koji im je dostavio premijer Milojko Spajić, kazao je portparol te stranke Miloš Nikolić.

On je rekao da je zvanično završen prvi korak - konsenzus oko uslova koji će, ukoliko budu ispunjeni, značiti sprovođenje popisa čiji će rezultati biti priznati od svih.

Nikolić je agencija MINA kazao da je drugi korak realizacija tih uslova i njihova implementacija u praksi, što je sada, kako je naveo, najvećim dijelom odgovornost Vlade i parlamentarne većine.

„Ukoliko se uslovi koji su zajednički dogovoreni i jutros potpisani realizuju i sprovedu, vjerujem da možemo održati popis nakon kojeg ćemo imati rezultate priznate od svih, koji će biti legitimni i koji će značiti uspješno završen važan državni posao za Crnu Goru“, naveo je Nikolić.

Upitan da li je u sporazumu preciziran datum održavanja popisa, on je kazao da se u njemu ni na jednom mjestu ne navodi bilo kakva vremenska odrednica kada je u pitanju datum održavanja tog procesa.

Nikolić je rekao da je na snazi uredba koja definiše da popis počinje 30. novembra, i da je pozicija DPS-a, koja je iznesena u pregovorima i u javnost više puta, jasna.

„Za nas popis može da počne onog trenutka kada se realizuju uslovi za koje smo se zajednički saglasili da njihova realizacija i implementacija u praksi znači održavanje popisa čiji će rezulatii biti legitimni i priznati od svih“, naveo je Nikolić.

On je kazao da je rok kratak, ali da, što se tiče DPS-a, popis može početi tek nakon realizacije tih uslova.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT