Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

JAKŠIĆ STOJANOVIĆ SA RUMUNSKIM AMBASADOROM VIOREL-MATEI ARDELEANUOM

Ambasada Rumunije nastaviće sa realizacijom kurseva i aktivnosti obrazovnog karaktera

21.11.2023 11:45h

Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija

Ambasada Rumunije u Crnoj Gori, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija, nastaviće u narednoj godini sa realizacijom kurseva koji se odnose na besplatno učenje rumunskog jezika, aktivnostima obrazovnog karaktera u saradnji crnogorskih i rumunskih gradova i aktivnostima koje se odnose na jačanje saradnje univerziteta dvije zemlje, a sagledaće se i mogućnost aktivnije podrške rumunskih kompanija, posebno onih velikih kakva je Be Defender.

To je konstatovano na sastanku ministarke prosvjete, nauke i inovacija Anđele Jakšić-Stojanović sa izvanrednim i opunomoćenim ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori Viorel-Matei Ardeleanuom. 

"Tokom srdačnog i prijateljskog razgovora, u kome je dosadašnja saradnja dvije zemlje, posebno u oblasti obrazovanja, ocijenjena kao veoma uspješna, akcenat je stavljen na zajedničke aktivnosti koje predstoje u narednom periodu. To se, u prvom redu, odnosi na realizaciju projekta "Smart Laboratory" namijenjenog crnogorskim srednjim školama u smislu podrške STEAM obrazovanju, kao i doniranju IT opreme-3D printera i opreme za realizaciju nastavnih aktivnosti u domenu robotike", navodi se u saopštenju.

Takođe, navodi se da je dogovoren i nastavak saradnje u oblasti nauke i inovacija, u smislu usaglašavanja i potpisivanja Sporazuma o bilateralnoj, naučnoj i tehnološkoj saradnji između Crne Gore i Rumunije, a sagledane su i neke od mogućnosti buduće saradnje Naučno-tehnološkog parka Podgorica sa akademskim i biznis sektorom iz Rumunije.

Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT