ADVERTISEMENT

RADNA STANICA ZA MP APARAT

Odjeljenju za radiološku dijagnostiku donacija od 36. 000 eura

28.03.2023 12:35h

Foto: KCCG

Odjeljenje za radiološku dijagnostiku Instituta za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) dobilo je blizu 36.000 eura za nabavku radne stanice za MR aparat i kalem za rame, saopšteno je iz KCCG.

Ovo je, kako su naveli, donacija Ambasade Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, uz podršku Nevladine Fondacije “Građanska alijansa”. Takođe je ovom donacijom Odjeljenju za radiološku dijagnostiku obezbijeđeno i renoviranje toaleta.

"O značaju donacije najbolje govori podatak da je Odjeljenje do sada posjedovalo samo jednu radnu stanicu čime se ograničavao rad ljekara. Instaliranje nove radne stanice obezbijediće radiolozima komforniji, a samim tim i efikasniji, svakodnevni rad jer će u isto vrijeme moći dva ljekara da očitavaju nalaze. Magnetna rezonanca je neizostavna dijagnostička metoda za većinu kliničkih stanja i oboljenja kod djece i u savremenoj medicini je gotovo nezaobilazna. U Odjeljenju za radiološku dijagnostiku IBD-a na godišnjem nivou uradi se preko dvije hiljade pregleda magnetnom rezonancom kod djece iz cijele Crne Gore", saopšteno je iz KCCG.

Prema njihovim riječima, osim savremene medicinske opreme i sofisticiranih aparata veoma je važno obezbijediti i kvalitetne uslove pacijentima i zaposlenima. Zato je, dodaju, veoma važno da naši najmlađi pacijenti u našoj ustanovi imaju kvalitetne sve sadržaje.

Donirana radna stanica za magnet

"Veoma smo zahvalni Ambasadi SR Njemačke što je opredijelila donaciju Odjeljenju koje ima nezamjenjivu ulogu u liječenju naših najmlađih pacijenata", kazala je direktorica KCCG, dr Ljiljana Radulović.

Ona je uručila zahvalnicu ambasadi Njemačke u Crnoj Gori i predstavnicima NF “Građanska Alijasa” koja je nesebično pomogla da se ova donacija realizuje.

Podijelite vijest
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT