Preuzmite našu aplikaciju, Dnevno.me - Tvoja dobra navika! App store | Play Store

logo

+

user avatar

ADVERTISEMENT

"OBRAĆANJE NOSILACA JAVNIH FUNKCIJA TREBA BITI ODMJERENO, UTEMELJENO NA ČINJENICAMA"

Ombudsman: Neprihvatljiv govor Kovačevića, ne doprinosi pomirenju i smanjivanju tenzija

17.06.2024 11:02h

Foto: Pr centar

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore Siniša Bjeković osuđuje neprimjeren i neprihvatljiv govor predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića kojim, kako je saopšteno, podstiče netoleranciju, netrpeljivost i nelagodu. 

Obraćanje nosilaca javnih funkcija treba biti odmjereno, utemeljeno na činjenicama i usmjereno na prevazilaženje podjela i mržnje, navedeno je u saopštenju.

"Govor gospodina Kovačevića ni u kom kontekstu ne doprinosi pomirenju i smanjivanju tenzija i socijalne distance koja je, prema relevantnim istraživanjima, još uvijek prisutna u Crnoj Gori.

Sloboda govora kao jedna od najvećih vrijednosti demokratskog društva ne smije se zloupotrebljavati na štetu prava i sloboda drugih. Podsjećamo da zloupotreba te slobode kroz govor mržnje ne može uživati zaštitu", saopštio  je Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore.

Da podsjetimo, Kovačević je, tokom govora na obilježavanju 166 godina od bitke na Grahovcu, rekao da će sa onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima.

Zbog izjave Kovačevića, Više državno tužilaštvo danas je formiralo predmet.

 

 
Podijelite vijest
Preuzmite Dnevno.me mobilnu aplikaciju na
Pratite nas na
Pridružite se našoj Viber zajednici

Poslednji komentari (0)

Svi komentari

500

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT